ye-logo.v1.2

Деякі дитсадки Хмельниччини економлять на дитячому харчуванні

Економіка 2685
borislav.org.ua
Фото: borislav.org.ua

Кожна дитина повинна мати достатнє, високоякісне та безпечне харчування. Втім, як з’ясувалось під час перевірок, проведених органами прокуратури Хмельниччини, це законне і життєво необхідне право систематично порушується.

Усупереч вимогам законодавства, в окремих навчальних закладах краю не виконуються норми харчування, діти позбавлені повноцінного та збалансованого раціону. Наприклад, вихованці дитсадків м.Дунаївці протягом року недоотримували м’ясо, рибу, молоко і сир. У недостатній кількості споживали їх і школярі Городоцького та Кам’янець-Подільського районів. Про це інформує прес-служба прокуратури Хмельницької області.
Прокурором Ізяславського району встановлено, що в деяких яслах-садках використовували кавовий напій, какао, консервований зелений горошок та інші продукти без документів, що засвідчують їх безпечність та якість. У низці загальноосвітніх шкіл м.Хмельницького, Красилівського і Хмельницького району дітей годували забороненими продуктами, які містять штучні барвники та ароматизатори.
Як виявила прокуратура, в Ізяславській центральній райлікарні взагалі відсутній наказ головного лікаря про організацію харчування дітей упродовж 2013 року. Тут, замість повноцінного раціону для неповнолітніх пацієнтів, допускається використання продуктів без належних документів.
У школах Волочиського району встановлено факти закупівлі продукції тваринного походження без якісного посвідчення і проведення ветеринарно-санітарної експертизи. А посадовці управління ветеринарної медицини про вилучення її з обігу навіть не подбали.
В обласному соціальному гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, натуральні добові норми харчування затверджені ще чотири роки тому і становлять нині лише 3,58 грн. на одну особу в день.
На усунення усіх виявлених порушень цьогоріч прокурорами внесено 31 подання, до відповідальності притягнуто 20 посадових осіб, половина з них – органів контролю, за реагування прокуратури поновлено права сотень дітей, неякісні продукти вилучені з обігу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую