ye-logo.v1.2

«Світлячки», або Ті, що несуть світло

Культура 2984
автора
Головні ролі у ваставах дитячої студії грають лише найкращі актори.. Фото: автора

Так розшифровують свою назву вихованці дитячої театральної студії Подільського культурно-просвітницького центру ім. М.К. Реріха

 Напевно, кожен із нас хоч раз у житті замислювався, спостерігаючи за грою театральних акторів, з чого починався їхній шлях на велику сцену: з доленосної випадковості, чи кропіткої щоденної праці, яка брала свої витоки із часів участі у шкільному театрі або дитячій театральній студії. І хоча більшість дітей, що відвідували заняття з акторської майстерності, згодом обрали життєвий шлях, ніяк не пов'язаний з театром, проте розвинули пам'ять, уяву, мову та пластику, а також розкрили своє неповторне творче Я та індивідуальні здібності, закладені в кожному від народження.
В дитячій театральній студії «Світлячки» займаються більше двадцяти учнів, які не лише захоплюються театральним мистецтвом, мріють про велику сцену та оплески глядачів, а й наполегливо працюють для досягнення своєї мрії, вивчаючи секрети акторської майстерності та навчаючись природній поведінці на сцені, які допомагають увійти до дивовижного і цікавого світу театру.
Як розповіла керівник дитячої театральної студії Надія Кошуцька, усе починалося із десяти вихованців – учнів початкових класів, яких у 2004 році батьки привели до колективу, який насамперед прагне всебічно розвинути дитину, а ще – зробити сьогодення добрішим та світлішим, адже недарма вони «Світлячки». «Починали з найпростішого: ставили вистави за Маршаком, байками Глібова та Крилова, – згадує перші кроки «світлячків» Надія Миколаївна. – Коли ж подорослішали, перейшли на серйозніші речі – філософські казки. Одні з останніх постановок – «Синій птах», «Зоряний хлопчик» та «Маленький принц».
І хоча склад студії щороку поповнюють нові учні, проте колишні вихованці не забувають про своїх театральних друзів поза сценою – намагаються не пропускати їхні нові постановки. На останній прем’єрі «Світлячків», виставі «Маленький принц», був повний аншлаг. Глядачі сиділи затамувавши подих, зачаровано спостерігаючи за грою юних артистів, які виклалися того дня на усі сто відсотків. Особливо вирізнялася неперевершена гра головних героїв вистави – Олександра Субцельного у ролі Принца та Ангеліни Проніної у ролі Рози, які займаються у студії майже з перших днів її існування. Вони настільки поринули у образи, що всеціло полонили увагу глядачів, змусивши їх замислитись про головні людські цінності.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую