ye-logo.v1.2

Малий бізнес збагатив бюджет Хмельниччини на вісімдесят мільйонів гривень

Економіка 2295
molbuk.ua
Фото: molbuk.ua

В області збільшується кількість підприємців, які займаються малим бізнесом.

Наразі таких нараховано понад 42 тисячі. У регіональному представництві Міндоходів це пов’язують із лібералізацією законодавства. У 2013 році платникам п'ятої групи «спрощенців» було зменшено ставки єдиного податку з десяти та семи відсотків до семи та п'яти відповідно, а для другої групи – введено подання звітності раз на рік, а не щоквартально. Відтепер приватні підприємці мають можливість подавати заяви про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді, до того ж за власним бажанням протягом року можуть переходити з однієї групи в іншу, - відзначають у прес-службі Міністерстві доходів та зборів України.
Цьогоріч завдяки «спрощенцям» місцеві бюджети Хмельниччини поповнилися 80 мільйонами гривень, а це на понад 20 мільйонів більше ніж у минулому році.
«Стратегія «мінімум обтяжень – максимум комфорту» передбачає впровадження ще більшої кількості сервісних новацій, – говорить заступник начальника регіонального представництва Міндоходів Сергій Романов. – Вже невдовзі будуть полегшені правила реєстрації та взяття на облік платників єдиного податку та ПДВ. Саме «спрощенці» першими з наступного року зможуть «замовити» собі проведення електронної невиїзної перевірки, а це дозволить значно знизити адміністративне навантаження на підприємницький актив задля поліпшення бізнес-клімату у державі.»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую