ye-logo.v1.2

Вчителі НВК №10 створили ініціативну групу

Суспільство 4237
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

А на батьків та педагогів гімназії №2 тиснуть.

Саме сьогодні, 18 липня, о 10-ій годині на майдані Незалежності у Хмельницькому батьки та педагоги середніх загальноосвітніх навчальних закладів, директорів яких звільнили, повинні були вийти на акцію протесту. Проте на головній площі міста з'явилися лише п'ять учителів навчально-виховного комплексу №10.
«Ми прийшли сюди не на мітинг, а щоб написати заяву до міської ради про створення ініціативної групи. Ота комісія, про створення якої говорив міський голова Сергій Мельник, не є легітимна, громадськістю маніпулюють. Тому ми й зібралися, аби створити легітимну міську ініціативну групу. Стосовно комісії, то нам сказали подати список кандидатур до неї, у вівторок ми подали, але нам ніхто не зателефонував. Ми додзвонилися, нам сказали, що комісія почне роботу у середу, але віз і нині там. Усі на телефонах, але, як ми розуміємо, це навмисне відтягування часу», - каже учитель навчально-виховного комплексу №10 Світлана Медвецька.
А от на педагогів та батьків гімназії №2 уже «тиснуть», аби ті змирилися із рішенням міської влади: «Я не знаю, мені такого наробили... А що на площі нічого не було? Я так думаю, що, можливо, і правильно. У середу буде сесія, можливо, на сесії це питання буде порушуватися. Поки почекаємо. Чи здійснювали тиск? Так, так, це є. Я зараз вам не можу розповідати», - говорить уже колишня директор гімназі №2 Надія Орловська.
Директор середньої загальноосвітньої школи №6 Світлана Мельник своє звільнення трактує як політичне, проте бунтувати проти влади не збирається.
«Кажуть у неформальних розмовах, що я вийшла з фракції «Батьківщина», тому і контракт не продовжують. У липні у мене закінчився контракт, який був підписаний зі мною як з керівником закладу. Проте мене не було про це попереджено за два місяці, як це вимагає чинне законодавство. Зараз начальник управління мотивував моє звільнення негативними показниками закладу. Хоча школа за результатами навчальних досягнень учнів знаходиться у десятці кращих».
Здивував Світлану Мельник і новий п'ятирічний контракт Віктора Байдича, який став новим директором гімназії №2.
«Не знаю, за які заслуги з шановним паном Байдичем підписаний контракт на п'ять років. З кимось підписують на рік, а з кимось, елітно, на п'ять. Віктор Григорович був директором у 24-ій школі, які він такі досягнення видатні показав? Не було такого. Протягом року на освітянських нарадах якихось досягнень, хоча би по одному показнику не бачила. Все стабільно, як і було до нього. Просто прибирають неугодних», - припускає Світлана Мельник.
Нагадаємо, що директорів НВО №1, гімназії №2, СЗОШ №6, НВК №10, шкіл №20, №22 та №30 звільнили.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую