ye-logo.v1.2

“Якою має бути позиція України в газовому питанні і чи сильно це вплине на підприємства та міста нашої області?”

Економіка 1824

із цими запитаннями кореспонденти “Є Поділля” звернулися до керівників подільських підприємств, депутатів та мерів міст нашої області

Володимир Скалій, директор міського комунального підприємства “Хмельницьктеплокомун- енерго”:

“Позиція повинна бути лише такою: нормальні договірні умови і їх виконання однією й іншою стороною. Тільки так має бути в цивілізованому світі.
На цей час Хмельниччина забезпечена лімітами на газ. Маємо й достатній тиск газу. Щоб так було й надалі, наші споживачі повинні платити за послуги теплопостачання. Тарифи для населення поки що ми не піднімали, і тут велика заслуга мера міста Сергія Мельника. Але міський бюджет не “гумовий”, і тарифи для населення все-таки невдовзі доведеться піднімати. Утім, це не значить, що в кілька разів”.

Ольга Хмелюк, директор Дунаєвецького арматурного заводу:
 “Держава повинна захищати інтереси наших виробників. У протилежному випадку економіка України залежатиме від тієї ціни, яка буде узгоджена на 2009 рік.
В першу чергу, керівництво держави повинно потурбуватися про свій народ, щоб хоч трохи захистити його від ціни на газ.
Щодо нашого підприємства, то на його роботу газова проблема не вплине, оскільки ми його не використовуємо”.





Василь Осадчий, депутат обласної ради:
 “Газове протистояння Росії з нашою державою вплине на всіх. Утім, найбільше від цього постраждає Україна - тобто ми усі. Скоротять потужності й подільські підприємства. А як результат – зменшиться валовий виробіток продукції та надходжень до бюджету. Окрім цього, якщо домовляться про ціну у 450 доларів, вдвічі зростуть й комунальні тарифи. Не омине у цьому випадку значне подорожчання й продукти харчування. Тобто ця газова війна вдарить по пересічних українцях, по їхньому добробуту. А що вже казати про пенсіонерів?! Якщо ціна газу буде 450 доларів – це стане повною катастрофою для нашої держави. Ось чому її керівництву треба серйозно підійти до вирішення цього питання, адже Україна поки не готова до такої вартості. Лише років за п’ять, напевно, ми будемо до неї готовими: коли щороку ціна потрохи зростатиме й дійде до позначки у 450 доларів. Якщо ж це відбудеться одразу, відбудеться повний обвал нашої економіки”.

Микола Мельничук, міський голова Старокостянтинова:
 “Газової проблеми, як такої, немає. Є проблема Росії, яка хоче нав’язати та диктувати свої умови країнам колишнього Радянського Союзу, особливо Україні. Не може бути так, щоб Росія продавала нам газ за світовими цінами, а платила за його транзит, а також використовувала наш повітряний простір, автошляхи й розміщувала свій флот за “сусідськими” цінами. Якщо ж вони платитимуть нам за все за світовими цінами, матимемо позитивне сальдо. Що ж стосується Старокостянтинова, то ситуація з газом на нас не вплинула – подаємо тепло у звичному режимі. На наших підприємствах вона теж не позначилася: у зв’язку із економічною кризою вони призупинили своє виробництво ще кілька місяців тому”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую