ye-logo.v1.2

Почала лікувати людей після власних потрясінь

Суспільство 6910
автора
Олена Гнатівна відчуває і лікує хворобу своїми руками.. Фото: автора

Однією з рідкісних особистостей є хмельничанка, масажист Олена Башмакова.

 Олена Гнатівна має років не багато і не мало – 73. У житті довелося нелегко працювати, зазнала і чимало потрясінь, які, як вона вважає, стали поштовхом до відкриття у неї дару лікувати людей.
Родом з Хмельницького району, чотирнадцять років жила з чоловіком і дітьми на Донбасі. 1972-й рік став особливо значущим – у цей рік вона пережила дві стресові ситуації, після яких і відчула в руках особливу енергію.
Перша ситуація – коли тонула у річці Сіверський Донець. Її витягнули, «відкачали», але сигнал «Руки, рятують руки!» спалахнув яскравою точкою у свідомості. Другий випадок видався іще «крутішим». Вечірньої пори у неї прицілився із зарядженої рушниці п’яний сусід, який так залив очі, що й гадки не мав, у кого стріляє. Почувши клацання затвору, жінка різко відсахнулася, вчепилася руками у верхню частину загорожі, яка була набагато вища від її зросту… Куля просвистіла недалеко від скроні. Де й сили взялися: вихопила рушницю з рук сусіда і перегнула її на коліні…
Невдовзі після того потрапила в лікарню. «В палаті нас лежало восьмеро жінок, – пригадує. – Одна одній робили масаж. У мене непогано виходило, тож сусідки, кожна, просили «розім’яти спину». За цим заняттям і застав мене черговий лікар, який запросив до свого кабінету, розпитав, як масаж роблю і сказав, що у мене в руках велика енергія».
Сталося так, що Олена Гнатівна повернулася на рідну Хмельниччину з двома дітьми, а з чоловіком розлучилася. В обласному центрі в мікрорайоні Гречани почала працювати на комбінаті залізобетонних конструкцій, тулилася в кімнатці гуртожитку. Близько двох десятків років віддала ЗБК, звідти і на пенсію вийшла. Зараз має хорошу квартиру в центрі. Закінчила курси масажистів на початку 90-х років, з тих пір активно практикує.
У пані Олени – особливі руки, які знаходять і «знешкоджують» так звані защемлення. Вона сама не може пояснити, що відчуває, коли доторкається до проблемних місць у зболеному організмі людини. Каже, що ці місця не такі, як мають бути в здоровому тілі. Але не кожен масажист, навіть з престижними дипломами і званнями, може хворобу відчути, бо це насправді дар від Бога.
Олена Гнатівна за десятки років лікування людей допомогла багатьом недужим, навіть тим, від кого відмовилася офіційна медицина. Сила-силенна уколів і таблеток часом ще гірше впливають на хід хвороби. Защемлення бувають у ногах, у спині, люди від цього страждають, багато хто втрачає здатність ходити. «Розминає» масажистка хворі місця своїми гарячими руками… Особливо допомагає жінкам, які мають гінекологічні проблеми. Має так званих «похресників», тобто діточок, які народилися у матусь, що не могли завагітніти. Багато у неї вдячних пацієнтів. Якось один з них, кримчанин, котрий після лікування відновив у собі чоловічу силу, на знак подяки навіть привіз цілу машину фруктів і овочів.
Розмовляючи з цією стриманою, скромною жінкою, відчуваєш, яка у неї не по роках велика сила і мудрість, що дарують жадане оздоровлення.

Людмила РУДКОВСЬКА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую