ye-logo.v1.2

Хочете мандрувати, але не маєте грошей? Мандрівники зі стажем розповіли, як це зробити (ВІДЕО)

Суспільство 3190

Як проїхати безкоштовно майже 60 тисяч кілометрів? Як знайти нічліг у незнайомому місті? Як порозумітися із людьми мовою жестів? Як безкоштовно проникнути у музей? Що брати з собою у тривалу подорож? На ці та багато інших запитань відповідали мандрівники Анна Думанська та Богдан Місюренко.

Їхня мета — на власному досвіді показати, що можна подорожувати, витрачаючи на це мізерні гроші, і заохотити якомога більше людей наслідувати їхній приклад.
Під час зустрічі із хмельничанами подружжя розповіло про свої мандрівки, зокрема про останню — автостопну подорож навколо Азії, яка тривала більше року. Вони розповіли про особливості всіх 14 країн, в яких побували, показали цікаві фотографії та поділилися враженнями та пригодами. А ще вони розвінчали чимало стереотипів, які існують в суспільстві.
“Міфів дуже багато. Люди часто кажуть, що в тому чи іншому місці небезпечно, тому туди не варто їхати, вас можуть пограбувати чи вбити. Насправді все не так погано, і в цьому можна переконатися на власні очі”, - каже Анна Думанська.
Так, мандрівники виявили, що Магадан — це зовсім не кримінальне і похмуре, а дружнє і привітне місто, де живе чимало українців; мусульмани — не злі і нетерпимі до представників інших релігій, а гостинні і добрі люди; що поліцейські в Азії дуже доброзичливі, завжди готові допомогти, користуються великою повагою серед людей.
А ще мандрівники надали чимало корисної та практичної інформації: як готуватися до подорожі, що брати з собою в дорогу, як відкривати візи, як безкоштовно пересуватися та ночувати.
“Якщо є можливість, ми “вписуємося” у людей за допомогою сайту всесвітньої гостинності couchsurfing.org. Якщо ж ні, ми приїжджаємо у місто і питаємо у перехожих: а де тут можна переночувати? Як правило, люди запрошують до себе, якщо ні — можна піти у мечеть, церкву, школу й інші громадські заклади. Часто водії, які підвозять нас, забирають до себе на нічліг. Врешті решт за усю мандрівку ми ставили намет лише один раз”, - розповідає Богдан.
За матеріалами щоденників із подорожі Богдан та Анна планують написати книгу. А поки що більше інформації про їхні мандрівки можна почитати на інтернет-сторінці vk.com/two.hitchhikers.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую