ye-logo.v1.2

Модна осінь: картата, червона, з елементами ретро...

Суспільство 4071
Дмитра Cкрипника та з Інтернету
«Зараз актуальна мода післявоєнних 40-х» - каже модельер Наталя Тарашевська.. Фото: Дмитра Cкрипника та з Інтернету

Цього сезону актуальні клітинка та смужка, елементи чоловічого стилю, мода 80-х та 40-х.

 Про останні тенденції у світі моди розповідає власниця торгової марки модного одягу «Tarashevska», модельєр Наталя Тарашевська.
“У моді знову мінімалізм: нескладний крій та невелика кількість деталей. А ще еклектика — поєднання різних стилів. Наприклад, одягнути під вечірню сукню шляпу-циліндр, яка зовсім з іншого напрямку, або косуху під класичну сукню”, — каже Наталя Тарашевська.

Чоловіча риса у жіночій моді
Модним є жіночий одяг, виконаний з натяком на чоловічий стиль.
“У жіночих моделях популярні “чоловічі” тканини, тобто ті, які зазвичай використовуються для пошиття класичних чоловічих костюмів. Такі тканини добре тримають форму і сідають по фігурі”, — пояснює дизайнер.
Доречним також є крій, характерний для чоловічого одягу: об'ємні пальта, прямі брюки та піджаки з чіткою лінією плеча.
Як ніколи актуальна клітинка, особливо великих розмірів. Це може бути як класична шотландка, так і щось яскраве і строкате. Залишається в моді смужка.
У чоловічій моді актуальна класика з вкрапленням якогось із трендів. Чоловіча мода спортивного стилю, наприклад, піджак одного кольору, рукав — іншого, або комбінування схожих за структурою тканин, активно переходить у жіночий.

Ретро досі актуальне
“До моди 80-х (наприклад, рукав-сідло) додалася мода післявоєнних 40-х: довгі спідниці, тонка талія, об’ємний верх”, — каже пані Наталя.
Вічна суперечка з приводу лінії талії в цьому сезоні вирішується на користь завищеної, яка підкреслюється ремінцем. Не важливо, що ви виберете, штани або спідницю зі шкіри, — не забудьте про пояс з лаконічною класичною пряжкою.
Нікуди не зникли волани і рюші, вони знову актуальні у вечірніх сукнях. Тут в моді також об’єм: як широкі плечі, так і пишні спідниці. Об’єму в останніх можна досягти, використавши багато плісе. До речі, плісе, як і гофре, знову у моді, і не лише у вечірніх, а й у повсякденних сукнях.

Для сміливих модниць — рок і панк
В жіночу моду перейшов рок-стиль. Сьогодні рок-стиль гармонійно поєднується з жіночними і класичними елементами одягу. Шкіряні сукні, спідниці та шорти у поєднанні з білою футболкою і численними ланцюжками зроблять з вас не лише модницю, а й бунтарку. А короткі шорти з рваними краями продемонструють стрункі ноги.
Жіночні сукні з принтами ідеально поєднуються з одягом у стилі рок (шкіряними куртками — косухами та жилетами), а також аксесуарами в стилі атрибутики року: намистами-чокерами, шкіряними туфлями на ремінцях, ременями та іншим.
Якщо рокерський стиль для вас не достатньо екстравагантний, одягніться у стилі панк (шипи, шпильки, різні екстравагантні елементи). “Панк-стиль — для сміливіших модниць, не кожен зможе собі його дозволити. Одна справа — вшити блискавку на класичний піджак, інша — оздобити жилет, наприклад, шипами”, — каже модельєр.

Усі відтінки червоного
Популярні усі відтінки червоного: від коралового до вишневого. Їх можна носити самостійно, без доповнення іншими кольорами.
Також у моді трав’янистий відтінок зеленого, пастельні (блідо-блакитний, ніжно-рожевий, блідо-ліловий), а також “природні” кольори: молочний, охра, земляний. Досі в моді, особливо це стосується “чоловічих” тканин, чорний і сірий.
У гірчичному кольорі вдало виглядатимуть светри і пальто, у строгих спідницях і піджаках ділового стилю актуальний глибокий синій, у вечірніх сукнях — фіолетовий, особливо колір акаї.
“Зараз можна експериментувати з кольорами, — каже Наталя Тарашевська. — Якщо колись зелений з червоним або жовтий з синім рідко поєднувалися, зараз це в нормі. Головне — обирати однакові за теплотою, або контрастні кольори, наприклад, глибоко-зелений і блідо-рожевий”.
Поєднання теплих і холодних відтінків давно вже не є дивиною серед модних колекцій. Багато дизайнерів розбавляють свої стримані і лаконічні колекції нарядами яскравих забарвлень.

Верхній одяг
Хіт сезону — жакети та жилети із тих самих “чоловічих” тканин, а також пальто великого розміру.
У верхньому одязі також актуальна клітинка на будь-який смак, шкіряні моделі верхнього одягу, пальта світлих тонів та кремових відтінків, а також манжети і коміри, оздоблені хутром.

Гострий носок і сліпери
“Повертається у моду класичні човники з гострим, але не надто, носком, а також активну позицію займають сліпери (різновид балеток з язичком), вони підійдуть тим, хто любить взуття без каблуків”, — розповідає модельєр.
Сліпери були придумані в Англії в XIX столітті. З часом домашні тапочки лондонських денді стали улюбленим взуттям модниць. Вони можуть бути як однотонними, так і з колоритним принтом, заклепками або шипами, ручною вишивкою і східними мотивами.
Також у тренді ботильйони з гострим носком, широкий і стійкий низький каблук, “ковбойські” чоботи з високою халявою, оригінальні варіанти танкеток. Популярний декор: банти, шнурівка, стрази, шипи, пряжки, перли і декоративні квіти.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую