ye-logo.v1.2

Фольклорний гурт “Ладовиці” здобув перше місце на “Червоній руті”

Культура 3330
з архіву колективу
Під час “Червоної рути-2013”. Фото: з архіву колективу

Із найстарішого та найбільшого україномовного фестивалю сучасної пісні та популярної музики наш колектив повернувся з трьома нагородами

Колектив посів перше місце у жанрі автентичного українського фольклору за напрямком “Гуртовий спів”, учасниця гурту Ірина Волошина отримала другу премію у сольному співі, а дитячий гурт “Ладовиці” здобув третю премію за напрямком “Виконання обрядів”.
“Учасників було дуже багато, колективи презентували справжню автентику, традиції та обряди різних регіонів — Поділля і Полісся, Слобожанщини та Гуцульщини, Покуття та степової України, а також інструментальну музику, виступи кобзарів та лірників. Лише погода підвела — було холодно і дощ, а виступи відбувалися просто неба”, - розповідає керівник молоджіного фольклорного гурту “Ладовиці” Ірина Телюх.
“Фестиваль вразив своїм масштабом: для автентичних гуртів під час півфіналу діяло одночасно три сцени. Члени журі - як завжди досвідчені кваліфіковані фольклористи з усієї України”, - ділиться враженнями учасниця гурту Ірина Волошина.
Ірина розповідає, що відбір цьогоріч був жорсткішим у порівнянні з 2011 роком. Журі ставило запитання щодо специфіки виконання тієї чи іншої пісні, щодо регіональних особливостей манери виконання тощо. І колективи або ж солісти експромтом демонстрували зразки пісенного фольклору.
“Ладовиці” беруть участь у цьому конкурсі вдруге, у 2011 році вони здобули друге місце у номінації “Гуртовий спів”, солістка Олександра Лавренюк — третє місце у сольному співі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую