ye-logo.v1.2

Хмельницький залишився без новеньких тролейбусів

Суспільство 4183
autoline.ua
Фото: autoline.ua

Через недотримання правил «чесної гри» результати торгів відмінили.

За кошти міського бюджету Хмельницьке комунальне підприємство «Електротранс» повинне було придбати два новеньких тролейбуси. Для цього був організований тендер. З семи учасників, переможцем став білоруський “Мінський автомобільний завод”. Проте результати торгів відмінили.
“Чому відмінили? Мінімальну потужність у тендерній документації записали 550 вольт, а у “МАЗа” була краща пропозиція — 600 вольт. Ми вимагали, аби учасники подали звіт за рік, проте вони прозвітували за останній квартал, що також непогано, адже картина фінансового стану більш реальна. Ось це і призвело до того, що Антимонопольний комітет відмінив результати торгів”, - пояснює начальник хмельницького комунального підприємства “Електротранс” Віктор Паламарчук.
Проте не лише в Антимонопольного комітету були претензії до проведених торгів. Міська прокуратура також знайшла порушення законодавства.
“Комітет з конкурсних торгів цього підприємства при визначенні переможця віддав перевагу товариству, яке запропонувало технічні характеристики тролейбусів, що не відповідали вимогам документації. Окрім того, їх вартість перевищувала мінімальну ціну пропозиції інших учасників торгів більше ніж на 300 тисяч гривень”, - розповідає прес-секретар прокуратури міста Хмельницького Тетяна Мацейко.
Подвійне “ні” від контролюючих органів поставило хрест на двох новеньких тролейбусах марки “МАЗ”, хоча, як відзначають у “Електротрансі”, вони є зручними для пасажирів, адже низькопольні, до того ж з пандусами та дешеві у ремонті.
“Ці тендери можуть призвести до того, що індійська фірма «ТАТА» виграє торги і пришле сюди одноразові тролейбуси, з якими ми будемо лише мучитися. Два дні поїздять, а на третій — стануть”, - додає Віктор Паламарчук.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую