ye-logo.v1.2

Хмельничани в Європі. Як дешево харчуватися в дорогій Австрії

Туризм 4048
мандрівників
Сири, які хмельничани виміняли на прострочені продукти. Фото: мандрівників

Мандірвники на декілька днів залишилися у Відні.

Мандрівники Анна Думанська та Богдан Місюренко, які здійснюють подорож європейськими країнами, вирішили дослідити, як можна скромно прохарчуватися в австрійській столиці.
«Рето (швейцарець, у якого зупинилися мандрівники – прим. авт.) розповів нам про те, що мережа супермаркетів «Billa» дуже педантично ставиться до свіжості продуктів, тому вони влаштували таку акцію: покупці можуть шукати в магазинах товари, термін придатності яких вже закінчився, і обміняти їх на свіжі. Нам було цікаво подивитися, чи можливо знайти щось в сусідніх до нашого місця проживання супермаркетах. Так як найшвидше псуються молокопродукти, ми вирішили подивитися їх, - розповідають хмельничани. - Ми дуже любимо різноманітні сири, тому сконцентрували свою увагу на них. І досить швидко знайшли шматок сиру, який перестав бути свіжим день тому. Ми показали його менеджеру, і він дав нам точно такий же, але свіжий, безкоштовно».
Сир «Грана Падано» дуже сподобався мандрівникам, і вони вирішили відвідати ще один супермаркет, де знайшли прострочені йогурти та сир «Гауда». Ще кілька походів по супермаркетах принесли їм п’ять шматків м'якого і ніжних сиру з цвіллю «Маскарпоне» і один «Мосбахер».
«Таким чином ми трохи запаслися продуктами в дорогу. До речі, всі ці продукти, які нам дісталися безкоштовно, разом коштували 26 євро, а сиру ми отримали аж півтора кілограма!», - кажуть Аня та Богдан.
Якщо ж вам у Відні не пощастить знайти таким чином безкоштовну їжу, то не засмучуйтесь! Наші мандрівники дослідили магазини та склали список дешевих продуктів: вівсяні пластівці (60 євроцентів за 0,5 кг), консервована квасоля – (60 євроцентів за 800 грам), мандарини (1,5 євро за 1 кг), рис – (1 кг - 70 євроцентів) вода солодка газована (40 євроцентів за 2 л).
«Навіть тільки на цих продуктах можна цілком вижити, особливо, якщо самому готувати», - запевняють мандрівники.
Також можна час від часу їздити «зайцем» у громадському транспорті, принаймні так робить Рето, який прихистив хмельничан у себе. Перевірки бувають рідко, і хоч штраф досить високий, 100 євро, Рето підрахував, що економніше кілька разів на рік заплатити штраф, ніж щодня купувати проїзні квитки.
«Рето – дивовижна людина. Він знає німецьку, англійську, французьку, словацьку, російську та навіть українську мови, - розповідають хмельничани про свого господаря. - Його житло розташовується в старому будинку з високими стелями. Ще рік тому приміщення обігрівалося звичайною пічкою на дровах, яка і досі є у вітальні».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую