ye-logo.v1.2

Тернопільський театр «довів» хмельничан до катарсису

Культура 2482
Фото: автора

Триває фестиваль «На краю осені з Мельпоменою».

В рамках фестивалю Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Т. Шевченка презентував виставу «За крок до тебе» за п’єсою сучасного українського драматурга Дмитра Коляди.
Режисерське бачення матеріалу та майстерна гра акторів тільки підсилили і без того сильну п’єсу, у якій є все – печаль за втраченим часом та яскраві дитячі спогади, лицемірне хизування та щира сповідь, любов та презирство, гумор та сатира.
Віктор живе у старій комуналці по сусідству із Катериною, яка все ще шукає принца на мерседесі, та старенькою мовчазною жінкою. У нього день народження, він – на порозі старості. І тут колишня дружина Віка, з якою не бачилися 18 років, приводить до нього свого сина, який цілком міг бути і його сином…
Протягом двох годин на сцені вирували сильні емоції, які, оголивши нерви та натягнувши душевні струни, тримали глядача у напрузі до останньої секунди.
«Мені дуже хотілося, щоб хмельницький глядач подивився «За крок до тебе». Але переживав, як він сприйме цю незвичну психологічну річ», - ще на початку фестивалю зізнався режисер-постановник та головний режисер театру Олег Мосійчук.
Хмельничани розвіяли усі побоювання митця, захоплено проживши «ілюзії життя» (саме у такому жанрі було анонсовано виставу) разом з героями. Кожен піковий момент супроводжувався бурхливими оплесками, а після завершення акторів ще довго не відпускали зі сцени.
І не можливо не згадати декорації та музичне оформлення, які гармонійно доповнили атмосферу виставу.
Сьогодні, о 18.30 відбудеться показ заключної фестивальної вистави «Запорожця за Дунаєм» у виконанні Хмельницького обласного музично-драматичного театру ім. М. Старицького. Також будуть підбиті підсумки фестивалю.
Нагадаємо, що народний артист України Олег Мосійчук поставить у хмельницькому виставу «Ніч перед Різдвом».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую