ye-logo.v1.2

Хмельничани в Європі. Насолоджуючись альпійськими краєвидами

Туризм 3675
мандрівників
Фото: мандрівників

Мандрівники заїхали в мальовничі Альпи.

«Потроху ми піднімаємося в гори. Південно-західна частина Австрії зайнята прекрасними Альпами. Ближче ми їх зможемо розглянути вже з Швейцарії, а поки милуємося соковитими зеленими луками, які розкинулися на невисоких горах. Невеликі села знаходяться в долинах цих гір, а деякі стоять прямо на вершинах», - розповідають Анна та Богдан.
Альпи – це найвища гірська система у Західній Європі. Крім Австрії та Швейцарії вони пролягають через територію Італії, Німеччини, Франції, Словенії та Ліхтенштейну. Найвища альпійська вершина – гора Мнблан, 4810 метрів.
«Скоро в Альпах може піти сніг, на що ми з нетерпінням чекаємо. Ми вже два роки не бачили снігу, оскільки провели минулу зиму в Південно-Східній Азії», - кажуть хмельничани.
Села, які зустрічаються нашим мандрівникам вздовж дороги, насправді складно назвати селами. Зазвичай це красиві дво- і триповерхові будиночки, які у нас вважаються віллами і особняками. Так тут живуть прості сільські жителі. Будинки оточують поля, з яких вже зібрано врожай, тому важко сказати, що вони вирощують. Поряд стоять новенькі трактори та інші засоби для догляду за землею.
«Ще три дні тому було дуже тепло, до +26 градусів, а зараз похолодало до +10. Може, зима все ж згадала, що їй пора скоро приходити і радувати людей снігом і морозом, а можливо, ми просто піднялися вище в гори, тому тут прохолодніше, - розповідають мандрівники. - Але скоро, подолавши перевали, ми потрапимо до Італії, де знову будемо грітися на сонечку. Спустившись південніше, ми потрапимо в огороджений горами регіон, куди не доходять холодні фронти. А в Австрії, як нам говорили, зима буває такою ж холодною, як в Україні та Західній Росії – до -30 градусів».
Читайте також про враження хмельничан від австрійської столиці.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую