ye-logo.v1.2

2 листопада розпочалось полювання на парнокопитних та хутрових звірів

Суспільство 2747
Фото: volynlis.at.ua

А спеціальні рейдові групи вже затримали порушників.

Мисливський сезон 2013-2014 рр. триває, а з 2 листопада уже можна полювати на парнокопитних та хутрових звірів. Та як зазначають в УМВС України в Хмельницькій області, всупереч чинному законодавству, деякі мешканці області відкрили сезон полювання дещо раніше.
Вже 1 листопада працівниками Новоушицького райвідділу міліції поблизу одного із сіл району було затримано чотирьох хмельничан, які уже виїхали на полювання. Окрім порушення встановлених термінів, вони здійснювали відстріл у темну пору доби, що також заборонено законом. І в автомобілі мисливців було виявлено нарізну зброю, яка перевозилась із порушенням встановлених правил. Такі дії несуть за собою покарання у вигляді накладення штрафу в розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.
Доведеться відповідати і жителям Красилівського району, які підстрелили 200-кілограмового кабана, але вирушили на полювання без спеціального дозволу.
А у Кам’янець-Подільському районі в урочищі Совий Яр правоохоронці зупинили мисливця, який перевозив власну мисливську зброю із грубим порушенням правил безпеки — зарядженою і не зачохленою, за що передбачена адміністративна відповідальність і штраф у розмірі від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Сезон полювання на парнокопитних дозволено до 29 грудня цього року, а на хутрових звірів — до 26 січня 2014-го.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую