ye-logo.v1.2

Хмельничани в Європі. Три зустрічі з поліцією

Туризм 3140
мандрівників
Мандрівники натрапили на старий кордон між Австрією та Італією. Фото: мандрівників

Наступний день виявився для мандрівників не дуже вдалим.

Із Філлаха хмельничани Анна Думанська та Богдан Місюренко направилися в італійське місто Падуя. Вони прокинулися не надто рано, адже їхати всього-на-всього 300 км, зібралися і пішки вийшли на потрібну трасу. Намагалися вийти на автобан, але під'їхала поліція і спокійно сказала, що пішоходам не можна перебувати на хайвеї. На локальній же дорозі машин було дуже мало, одна на п’ять хвилин.
«Це, звісно, краще, ніж було на трасі «Колима», коли за день всього проходило 20 машин, але все ж наше терпіння трохи не витримувало. За кілька годин ми зуміли від'їхати лише на 20 км, - розповідають Анна та Богдан. - З погодою в цей день нам теж не пощастило. Постійно йшов дощ, було волого і холодно. Рюкзаки ми сховали в чохли, а самі одягли куртки, що не промокають. Ми трохи постояли на порожній трасі і знову вирішили піти на автобан, що проходив неподалік, на якому носилося багато автомобілів».
Знайшовши стежку через ліс, хмельничани наткнулися на знак, на якому було написано «Обережно! Державний кордон!» німецькою мовою. Виявляється, що не так давно, коли ще не було Європейського Союзу, тут проходив кордон між Австрією та Італією.
Скоро на автобані до мандрівників знову під'їхала машина з написом «Polizei». З машини вийшов поліцейський, сказав, що на автобані заборонено перебувати і попросив показати паспорти. Вивчивши документи, він сказав по-англійськи: «Так ви великі мандрівники! Ви були в стількох країнах! Цілих три місяці в Китаї. А я всього два тижні там пробув!». Вони поспілкувалися про різні країни, показали карти маршрутів і радісно розпрощалися. Такою була друга за цей день зустріч з поліцією.
«Потім нас підвезла кумедна італійська парочка, яка все дорогу реготала. Чоловікові було 60 років, а жінці 56, але вони були дуже веселі і радісні, постійно жартували і намагалися з нами розмовляти на суміші італійської, англійської та німецької мов», - розповідають Аня та Богдан.
В Італії мандрівники знову застрягли на в'їзді на автобан, тому вирішили знову порушити закон і рушили на трасу. Було зовсім темно, йшла злива, але вже за п’ять хвилин їх знову помітила поліція. Ситуація була стандартною: поліцейські попередили, що займатися автостопом на автобані дуже небезпечно. Втім відвезли мандрівників на заправку.
«Місце виявилося не дуже популярним серед водіїв, втім врешті-решт ми дочекалися «своєї» машини, водій якої нас підвіз прямо до місця, де нас і зустрів хостер у місті Падуя», - завершують свою розповідь про цей день мандрівники.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую