ye-logo.v1.2

Філармонія «гуляє»

Культура 2108

Причина поважна – 75-річчя.

Хмельницька обласна філармонія відзначає поважну дату концертом органної музики та святковим концертом, який відбудеться 12 листопада. 
Відлік своєї історії філармонія веде з далекого 1938 року, коли одразу після утворення нашої області (22 вересня 1937 р.) у Кам’янці-Подільському (тоді обласний центр) створюється цілий ряд обласних установ. Серед них і обласна філармонія.
До того, трохи більше століття тому, на цьому місці був величезний пустир, який носив цілком офіційну назву – Кінна площа. Тут у ярмаркові дні продавали коней, вози, брички, кінську упряж та інший відповідний інвентар. До початку XX століття, після перенесення торгівлі конями в район Фельштинського переїзду (нині місце переходу через залізничні колії по дорозі на речовий ринок), Кінна площа поступово забудовується переважно одноповерховими будинками. Нового вигляду вона набула у 1960 році: на перехресті вулиць Фрунзе (нині і раніше Кам’янецької) та Гагаріна завершилося будівництво величної споруди із залом на 750 місць для потреб музично-драматичного театру ім. Петровського. Театр перебував тут понад 20 років, та у 1982 році переїхав у нове приміщення, а будівля по Гагаріна, 7 перейшла у розпорядження обласної філармонії.

Фото: oblfilarmonia.com

 

Нині Хмельницька філармонія – постійне місце проведення Міжнародних фестивалів і конкурсів органної і камерної музики.
Урочистості з нагоди 75-річчя Хмельницької обласної філармонії відбудуться 12 листопада о 15.00 в органній залі. Продовжаться – концертом органної музики і завершаться святковим концертом, на який запрошують о 18. 30.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую