ye-logo.v1.2

Подоляни та галичани знову браталися

Економіка 1685

Організатори акції з нагоди Дня Соборності України «Єднаймося, люба родино!» кажуть, що такого натовпу міст через річку Збруч 22 січня ще не

Щоправда, ані губернатор Тернопільської області, ані його заступники так і не приїхали відсвяткувати 90-річчя проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки на межу між Волочиськом та Підволочиськом… З тернопільського боку у акції, яка загалом зібрала в цьому році близько 1000 чоловік, був присутній лише селищний голова Підволочиська.
А ось нинішні та колишні народні депутати, незважаючи на мрячну погоду та періодичний дощ, до річки Збруч, все ж таки, приїхали. Нардеп Лев Бірюк, наприклад, пройшовши з колоною від Хмельницької області, яку очолював заступник голови обласної адміністрації Микола Вавринчук, на імпровізованій сцені згадав про початок своєї політичної кар’єри у далекому 1989 році. А колишній парламентарій Олег Тягнибок, хоча й запізнився до ходи, встиг розповісти про те, що саме його прапрадід Льонгін Цегельський очолював міністерство закордонних справ Західно-Української Народної Республіки. І саме він зачитував в 1919 році Акт Злуки між Українською Народною Республікою та ЗУНР на Софіївській площі у Києві.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую