ye-logo.v1.2

Об’єднані танцями

Суспільство 3419
Микола Славінський та Галина Парцванія танцюють вальс.
Микола Славінський та Галина Парцванія танцюють вальс.. Фото: Микола Славінський та Галина Парцванія танцюють вальс.

Діти, молодь, літні люди та інваліди на візочках візьмуть участь у танцювальному флешмобі “Повір у себе”.

 “Наша мета — довести, що танцювати може кожен, незалежно від віку, інтересів, соціального статусу та навіть стану здоров’я, - розповідає автор ідеї, керівник танцювальної студії “ Salsa Victoria” Вікторія Луньова. - Для дітей це можливість проявити себе, старшим людям хочемо подарувати віру у себе. Як у наших підопічних очі горять під час занять!”.
Хореограф зізнається, що давно хотіла зробити щось корисне та важливе, і нарешті настав час діяти. Ось уже майже місяць вона спільно з іншими хореографами Олексієм Сорокіним (керівник будинку танцю “Латинич”) і Валентиною Поляковою (керівник танцювальної студії “Free Fly”) безкоштовно навчає танцювати пенсіонерів, інвалідів на візочках та дітей із соціально незахищених родин. Результатом наполегливих і натхненних тренувань стане танцювальний марафон, який зможуть побачити усі охочі.
 В організації проекту також допомогли  магазин килимів та лінолеумів "Класт", Ірина Нікуліна, благодійна організація “Фонд допомоги потребуючим”, департамент освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА, територіальний центр соціального обслуговування населення, фотограф Олександр Баннов, оператор Аміка, скрипаль Антон Вараниця, дизайнер Сергій Томчук, мовна школа “Ola”, спонсори.

Від п’яти до 75 років
“В часи моєї молодості танцювали усі, хоч спеціально цьому ніхто не вчився. Ходили на танцювальні вечори, де виконували вальс, фокстрот, краков’як, польку, - розповідає учасник проекту 75-річний Микола Славінський. - З дружиною я теж познайомився на танцях”.
Незважаючи на поважний вік, він разом із своєю партнеркою Галиною Парцванією легко кружляє у швидкому вальсі.
“Мені до Миколи Денисовича ще далеко, я так добре не вмію танцювати, - каже 67-річна Віра Ковальова, яка теж бере участь у проекті. - Але і я хочу спробувати свої сили, наповнити життя красою і енергією. Я — оптиміст, активна людина, ще досі працюю”.
Якщо старші учасники будуть танцювати класичні танці, які полюбили ще у молодості, то діти опановують сучасну хореографію, зокрема хіп-хоп та сальсу.
“Мені більше подобається хіп-хоп, - каже 12-річна Даша Іріоглу. - Я вже пробувала займатися танцями, але через проблему з ногою кинула. Зараз все добре. Це гарний спосіб використати енергію, та й для розвитку корисно”. Виступ на публіці не лякає дівчинку, вона планує запросити на флешмоб своїх друзів.
Найменшій учасниці Ані Галицькій п’ять років. Вона ходить на заняття із задоволенням. Маленька танцюристка трохи соромиться, коли на неї звертають увагу і щось розпитують, втім тільки пускається у танок, забуває про все на світі.
“Ми дізналися про цей проект від соціальної служби, - розповідає мати Ані пані Наталя. - Аня — дуже жвава й активна дитина, танці їй чудово підходять”.
Загалом у флеш-мобі візьмуть участь близько 30 танцюристів різного віку.
“Це буде не просто танець, а марафон, коли одна композиція переходитиме в іншу. Ми поєднаємо класичну і сучасну хореографію. Хочеться виходити за рамки буденного”, - каже Вікторія Луньова і запрошує усіх прийти і підтримати новоспечених танцюристів.
Флешмоб “Повір у себе” відбудеться 30 листопада у ТРЦ “Оазис” о 19:00.

 Хореографи Вікторія Луньова та Олексій Сорокін впевнені, що у їхніх підопічних усе вийде.

Під керівництвом Валентини Полякової діти опановують хіп-хоп.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую