ye-logo.v1.2

Київ: Хмельничани мітингувальників і годують, і розважають

Євромайдан 2936
Фото: Олексія Голеншина

Луценко до «наших» приходить на обід, а Томенко – святкує День народження.

Тисячі і мільйони мітингувальників вже протягом трьох тижнів не залишають столицю. Частина там практично живе, а хтось приїздить на день-два-тиждень. А є ті, хто там не просто живе, але й забезпечує усіх – і постійних, і тимчасових учасників акції – гарячими супчиками-чаями, теплим одягом і всім необхідним.
12 грудня, на сцені столичного Майдану мітингувальників розважав актор та директор Хмельницького монотеатру «Кут» Володимир Смотритель. Він співав патріотичних пісень.


Біля самої Стели, на майдані Незалежності, розгорнули «бурхливу діяльність» представники Хмельницької області.
Автобуси з Нетішина і Славути стоять тут від самого першого дня мітингів. В середньому по 20 осіб постійно присутні на Майдані. Вони готують їжу для мітингувальників, слідкують за порядком на ввіреній їм території і чергують на визначених блок-постах.
«Я тут з 23 листопада. А мої син та донька – з 21-го. Коли почалися активні події, тобто люди масово почали виходити на акції протестів, я поїхав додому, зібрав людей і повернувся до столиці. З того часу постійно в Києві», – розповідає телефоном Олександр Супрунюк із Нетішина. Він – голова Громадської організації підприємців «Край».
За добу нетішинці готують до трьох тонн їжі, яку київські, донецькі, хмельницькі активісти розносять мітингувальникам.


«Їжі готуємо стільки, скільки є потреба, – зізнається Олександр. – Найбільше ми готували 14 заходів в день, щоразу по 200 літрів! Загалом виходить майже три тонни їжі!»
Чоловік зізнається, що серед тих, хто обслуговує Майдан, немає жодної різниці і поділу за територіальною приналежністю. До прикладу, відразу біля нетішинців розташований намет донецьких мітингувальників. Люди допомагають, хто чим може: продуктами, грошима і навіть шоколадками.
«Одного разу до нас дуже несміливо підійшла дівчинка. Ми запропонували їй чаю. Вона відмовилася і каже: нічим не можу вам іншим допомогти, ось – принесла шоколадку, щоб ви передали мітингувальникам», – розповідає Олександр Супрунюк.


Вдень, каже чоловік, стояти взагалі спокійно. Та й вночі не гірше. Ніч з 29 на 30 листопада, коли розганяли Майдан, за словами Олександра, вони пережили у повній бойовій готовності, не було жодної істерики чи паніки, з діловою атмосферою та готовністю дати відсіч у будь-який момент.
«Нещодавно до нас заходив Юрій Луценко. Він розповідав про те, що революція наша не схожа на ту, яку відбувається в інших країнах, – розповідає Олександр. – Бо скрізь грабують магазини, влаштовують погроми, а в нас все дуже мирно і організовано. А Микола Томенко вчора, 11 грудня, святкував у нас в таборі свій День народження».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую