ye-logo.v1.2

Хмельничани в Європі. Античне місто Меріда

Туризм 4431
мандрівників
Фото: мандрівників

На шляху з Мадрида в Лісабон розташовується маловідоме, але дуже цікаве містечко.

Мандрівники Анна Думанська та Богдан Місюренко, їдучи із столиці Іспанії у столицю Португалії, потрапили у античне місто Меріда.
“Сюди майже не приїздять туристи, про нього мало знають турагентства і тут не розвинена туристична інфраструктура. Але місто це унікальне тим, що люди живуть постійно поруч зі старовинними руїнами, яким вже не одна тисяча років!”, - розповідають хмельничани.

Меріда
В античні часи на місці Меріди стояло головне місто римської провінції Лузітанія Емеріта-Августа, яке заснував імператор Октавіан Август.

Меріда
У VI столітті Меріда стала центром єпископії та релігійною столицею всього Іберійського півострова. Але в 713 році місто захопили араби, які на рештках римської фортеці спорудили свою.

Меріда
“Найцікавішим, на наш погляд, місцем у Меріді є римський міст, який був побудований з граніту ще дві тисячі років тому. Його довжина становить 755 метрів, і він — найдовший античний міст, що зберігся до наших днів. Він, як і інші історичні пам'ятки міста, перебуває під охороною ЮНЕСКО. Також збереглися руїни римського форуму з храмом Діани і тріумфальною аркою, іподром, система водопостачання, aмфітеатр і театр, де, як і раніше, йдуть постановки античних п'єс”, - розповідают Аня та Богдан.

Меріда

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую