ye-logo.v1.2

Хмельничани в Європі. Суперечливий Амстердам

Туризм 4057
мандрівників
Фото: мандрівників

Мандрівники Анна Думанська та Богдан Місюренко розповідають про столицю Нідерландів, яка рідко залишає людей байдужими.

Амстердам вразив хмельничан своєю різноманітністю. Ось стоїть красива стара церква, куди парафіяни приходять помолиться і розповісти про свої гріхи, а навпроти неї в трьох метрах розташовується вулиця червоних ліхтарів, де з скляних вітрин визирають майже оголені дівчата. Вони стоять в нижній білизні, заохочуючи перехожих зайти до них.
“Найчастіше тут можна побачити жінок з Африки, які таким способом швидко заробляють гроші. Деякі з них потрапляють в пастки випадково. Коли вони шукають роботу за кордоном, їх заманюють високими зарплатами, а потім забирають документи і селять в такі будинки. Кажуть, що є ще квартал блакитних ліхтарів, де також у віконцях стоять транссексуали, пропонуючи свої послуги”, - розповідають мандрівники.
Серед сувенірів левова частка належить різним фігуркам і листівкам із зображенням статевих органів, еротичних сцен і всього подібного. Натовпи китайців стояли у вітринах секс-шопів і витріщалися на різні товари, які, напевно, були зроблені в Китаї.

Амстердам
“Гуляючи центром міста, ми постійно відчували запах марихуани. З кожного кафе та нічного клубу виходив такий дим. Це свідчило про те, що тут паління дозволене і популярне”, - кажуть автостопники.

Амстердам
На вулицях Амстердама вони побачили багато різних видів транспорту. Їх здивувала величезна кількість велосипедів у житлових кварталах міста. Люди часто не можуть знайти вільного місця, щоб припаркувати свій велосипед, і пристібають його до сусідніх або чіпляють в кілька поверхів до велостоянки.

Амстердам
Завдяки тому, що в місті багато каналів, тут можна побачити також різні плавальні засоби. Часом місцеві жителі використовують їх як дачі і проводять на них свої вихідні. На деяких можна побачити цілі городи — на палубі стоять численні вазони, розсади, лопати та інше знаряддя.

Амстердам
Серед інших дивних транспортних засобів хмельничани побачили кілька кумедних маленьких автомобілів, куди поміщається тільки одна велика людина або дві маленькі, і навіть машину з фільму “Фантомас”.
“І хоч в Амстердамі багато каналів, він зовсім не схожий на Пітер чи Венецію. До цього міста неможливо залишитися байдужим. Одні люди його люблять і мріють сюди повернутися ще не раз, а інші згадують про нього з жахом і ніколи більше не хочуть приїжджати знову”, - підсумовують мандрівники.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую