ye-logo.v1.2

У Хмельницькому показують фотокартини із Китаю та Аргентини (ФОТО)

Культура 3504
Дмитра Скрипника та надане організаторами
Директор музею Костянтин Жданов (в центрі) розповідає історію виникнення фотографії. Фото: Дмитра Скрипника та надане організаторами

У музеї-студії фотомистецтв стартувала виставка міжнародного салону.

Міжнародний салон художньої фотографії «Фотовернісаж на Покрову» відбувся ввосьме. У ньому взяло участь понад 600 митців із 58 країн світу. Півсотні висококласних робіт презентовані у Хмельницькому.

Фотосалон

«За цими фотографіями можна прослідкувати тенденції розвитку сучасного фотомистецтва, - розповідає організатор фотосалону, заслужений художник Міжнародної федерації фотомистецтва, рівненчанин Олександр Харват. – Дуже приємно, що виставка фотосалону, яка була у Рівному, Києві, представлена і у Хмельницькому, адже аналогів вашого фотомузею немає в Україні».

Фотосалон

За його словами, у конкурсі беруть участь як професіонали, так і аматори. І останні нерідко здобувають нагороди. Фотографам пропонується широкий вибір тем: природа, портрет, вільна тема, діджітал фото-арт та інші.

Фотосалон

Журі конкурсу визначає найкращі роботи, за які присуджує золоті, срібні та бронзові медалі та інші нагороди. Найвищу нагороду VІІІ фотосалону вперше отримав українець – Володимир Поліщук із Бердичева. Найкращим автором став вінничанин Віталій Сіпко. Хмельницькі фотомитці також подавала свої роботи, але у лідери не потрапили.

Фотосалон

Втім, виставка буде цікава як професійним фотографам, так і людям, далеким від фотографії. Адже роботи такого рівня, а тут представлені світлини із Австралії, Тайваню, Італії, Аргентини, Китаю та інших країн, рідко можна побачити у нашому місті.

Фотосалон

Фотовиставка триватиме до 8 лютого у музеї-студії фотомистецтва за адресою: вулиця Проскурівська, 56.

Фотосалон

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую