ye-logo.v1.2

Журналісти владі: Самі ви екстремісти! (ВІДЕО)

Євромайдан 4160

Медійники Хмельницького вийшли під стіни Хмельницької облдержадміністрації, щоб висловити протест проти прийнятого закону №3879 авторства Вадима Колесніченка та Володимира Олійника.

Маски на обличчі, як символ того, що журналістам закривають рот, плакати з написами «Ні! Цензурі», «Самі ви екстремісти», «Ні – державному перевороту» та «Ми не будемо мовчати». Понад тридцять представників ЗМІ міста та області вишикувалися перед Хмельницькою облдержадміністрацією. Окремий плакат із написом «Ця війна на їх совісті» був присвячений народним депутатам від Хмельниччини, які 16 січня проголосували «за» диктаторський закон.
«Цей закон фактично знищує журналістську професію, адже керуючись цим законом можна подати до суду на будь-якого журналіста, який написав щось, що не подобається тому чи іншому чиновнику. А враховуючи сьогоднішню ситуацію в країні, ми, журналісти, фактично не можемо навіть цитувати тих самих лідерів опозиції з їхнім планом дій, бо це розцінюватиметься як екстремізм», – пояснює редактор обласного тижневика «Газета «Поділля» Володимир Гординський.


«Не будемо мовчати!» - гучно заявили медійники і викинувши маски з написами «Цензура» у смітник при вході до адмінприміщення, розійшлися працювати над черговими випусками новин-газет-журналів.
Нагадаємо, в неділю журналісти виступили із заявою «Ні! Цензурі».


«Влада, не здатна чесно жити й розумно, прозоро і справедливо керувати країною, вирішила заборонити людям говорити про це і протестувати проти цього, а журналістам – об’єктивно інформувати про її діяльність суспільство. Інакше штрафи, арешти й тюрма – за екстреміз та наклепи», – йдеться у заяві журналістів.
Від голови обласної спілки журналістів Йосипа Ядухи, представники ЗМІ вимагають висловити позицію спілки стосовно нового закону.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую