ye-logo.v1.2

Обласна прокуратура добилася скасувань рішень місцевих рад щодо перевиборів в Україні

Євромайдан 3390
Хмельницькі майданівці мітингують перед прокуратурою Хмельницької області
Хмельницькі майданівці мітингують перед прокуратурою Хмельницької області. Фото: автора

Хмельницький окружний адміністративний суд задовольнив позов прокуратури Хмельницької області.

«Хмельницький окружний адміністративний суд визнав протиправними та скасував рішення Хмельницької обласної ради від 24 січня, Хмельницької та Старокостянтинівської міських рад від 23 та 25 січня», - повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

У рішеннях йшлося про парламентські та президентські перевибори, відставку уряду, скасування «диктаторських» законів тощо.

«Ці рішення були прийняті всупереч вимогам Конституції та діючого законодавства. Зокрема, Конституція України та жодна норма Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», не передбачає надання повноважень органам місцевого самоврядування щодо прийняття подібних рішень», - пояснюють правоохоронці.

Окрім того, шепетівським міжрайонним прокурором та прокурором Городоцького району направлено позови до Хмельницького окружного адміністративного суду про скасування незаконних рішень Шепетівської та Городоцької районних рад від 28 січня щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. На сьогодні прокуратурою заявлено 11 позовів до суду щодо скасування незаконних рішень органів місцевого самоврядування.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую