ye-logo.v1.2

Хмельницькі спецпризначенці приведені у вищий ступінь бойової готовності (ФОТО, ВІДЕО)

Суспільство 9706

Та вдосконалюють свої навички у вибуховій діяльності.

З самого ранку п'ятниці, 7 березня, у Хмельницькому з мікрорайону Раково постійно доносився гуркіт вибухів. Хтось думав, що горять склади, хтось - що військові баталії уже наблизилися до нашого міста. Проте насправді ж це солдати 8 окремого полку спеціального призначення А-0553, що базується у Дубово, вдосконалювалися у вибуховій діяльності на полігоні ракетної дивізії.

“Наразі на полігоні відбувається інженерно-саперна підготовка згідно планових занять по бойовій підготовці. Так як ми розвідники, то це є одним із фахових наших підготовок. Бійці закладають вибухівку — тротил, пластиди — та підривають вогневими та електричними способами. У солдатів нормальний моральний стан, сім'ї підтримують їх і усі готові виконувати свої обов'язки відповідно до Конституції України. Хочу сказати, що хлопці, які зараз перебувають у Криму, не самі, ми разом з ними духом. Вони наші товариші по зброї і ми їх підтримаємо у будь-якому разі”, - запевнив розвідник-диверсант Олександр.

Наразі 8 окремий полк спеціального призначення Сухопутних військ Збройних Сил України приведений у вищу ступінь бойової готовності.

“Особовий склад повністю знаходиться у військовій частині, екіпірований та озброєний штатною зброєю. Усі готові до виконання завдань за призначенням. Солдати тренуються відповідно до програми бойової підготовки. Усе йде у плановому режимі”, - пояснив заступник командира 8 окремого полку спеціального призначення по роботі з особовим складом підполковник Ігор Сирота.

На сьогоднішній день, 8 окремий полк спеціального призначення сформований повністю із професійних бійців, жодного строковика тут немає. Усі військовослужбовці служать за контрактом і мають чималий досвід, зокрема, навіть, брали участь у бойових діях.

“Наші бійці більш краще підготовлені, ніж солдати строкової служби. З початку року ми перейшли на комплектування військовослужбовцями за контрактами. У нашому полку проходять службу солдати з різних куточків України, переважно це хмельничани і хлопці з області, але є й зі Сходу — Донецька, Луганська та, навіть, і Криму, а також із Заходу. Лише із Закарпатської області нікого нема. Учасники бойових дій, миротворці у нас також є. Служать хлопці, які пройшли Ірак, Афганістан і усі африканські країни, де ми маємо військовий контингент”, - розповідає командир 8 окремого полку спеціального призначення підполковник Олег Нечаєв.

Керівники спецпризначенців запевняють, що їхні бійці готові виконати будь-яке завдання, але, все ж таки, надіються, що політикам вдасться домовитися і не доведеться проливати ані свою кров, ані кров братнього народу.

“Військовослужбовці, у тому числі і я, вважають, що політики повинні розібратися у цій ситуації дипломатичними шляхами і, ні в якому разі, не допустити застосування зброї в Україні. Ми усі приймали присягу на вірність народу України і захищатимемо суверенітет держави, незалежність та територіальну цілісність, проте воювати із братськими народами — це неправильно”, - вважає Олег Нечаєв.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую