ye-logo.v1.2

Після лікування в Ізраїлі додому повертається майданівець з Сатанова (ОНОВЛЕНО, ВІДЕО)

Євромайдан 3138

Сьогодні, 24 березня, в аеропорт “Бориспіль” прибудуть три активіста Євромайдана, які пройшли лікування в Тель-Авіві.

З тель-авівському клініки “Каплан” повернеться вчитель хімії з Сатанова Сергій Трапезун, якого 20 лютого поранили на вулиці Інститутській у Києві. Також на українську землю ступить 17-річний студент київського училища Володимир Бедюк. Він сирота, 18 лютого отримав важке кульове поранення печінки. Повернеться в Україну і полковник внутрішніх військ Юрій Белокоз.

Лікування поранених в Ізраїлі було організовано завдяки зусиллям ініціативної групи з числа єврейської громади Києва. Група знайшла заставні кошти для організації перельоту і покриття більшої частини витрат на діагностику та лікування.

Двоє євромайданівців – Володимир Бедюк та Сергій Трапезун – а також лікар Внутрішніх військ Юрій Білокоз, які були поранені під час кривавих подій у Києві, повернулися з лікування в ізраїльській клініці, повідомляє 5 канал.

До аеропорту "Бориспіль" чоловіки прибули рейсовим літаком. Їх зустрічали родичі, близькі та волонтери. Лікувалися недужі в Ізраїлі трохи більше двох тижнів, та, кажуть, зроблено ще не все. Розповідають, що в Ізраїлі їх водили на екскурсії та гарно ставилися як місцеві волонтери, так і лікарі. Нині у двох клініках залишаються ще п'ятеро співвітчизників, утім грошей на їх лікування немає – розповідають волонтери та потерпілі.

Сергій Трапезун, євромайданівець: "Ніби все нормально, але того всього, що мали зробити – не зробили через то, що не було виділено грошей. Багато наших хлопців не лікується через те, що грошей немає".

Марія Трапезун, матір Сергія Трапезуна: "Виглядає такий якийсь худий, як хворий, але я довольна що вивезли його волонтери, я довольна що він повернувся".

Наталія Попова, волонтер: "Гроші по цим хлопцям заплачені, заплачені волонтерськими внесками. За Бідюка проплатили спонсори-дівчата, а на Білокоза і Трапезуна ми скинулися всім світом, і з тих 115 тисяч доларів волонтерських грошей, що ми на Каплан вже назбирали, ми погасили, щоб вони приїхали і спокійно, не продаваючи органи і квартири, могли жити далі. Що робити, якщо вони нікому не потрібні, крім нас – волонтерів".

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую