ye-logo.v1.2

Паб “Чер'Duck”: качки, горище, антикваріат і рок

Суспільство 5157

Близько трьох тижнів тому на розі вулиць Примакова та Кам'янецької відкрився новий заклад — паб “Чер'Duck”.

 Він розташувався у невеличкій прибудові до будинку побуту “Південний Буг”. “Проскурівський телеграф” навідався у заклад з інтригуючою назвою.
Інтер'єр
Мабуть, назва обігрує одразу два слова: російський відповідник слова “горище” та англійський — “качка”. В принципі, ці обидва атрибути зустрічаються в інтер'єрі. На стінах висять картинки із зображенням водоплавних птахів, а невисока похила стеля справді нагадує горище, хоч і розташовується заклад на першому поверсі. Є тут й інші речі, які можна знайти на старому горищі: набір склянок і графинів у вигляді рибок (такий в радянські часи був в кожній другій оселі), глечики і вази, “доісторичні” праски, що працюють на вугіллі, книги. На стінах висять гобелени, якими любили прикрашати оселі наші бабусі. Спершу інтер'єр видається хаотичним і незрозумілим, та згодом починаєш розуміти певну концептуальність, хоч і дещо складну. Виникає запитання: що спільного між горищем і качками? Хоча, може, в цьому і вся суть — поєднати непоєднуване.
Як і належить пабові, музичний супровід тут рок-н-рольний. Можна почути як старих добрих “Бітлз”, так і пафосну “Арію”. Остання, до речі, звучала майже весь час, поки ми були у пабі.
У п'ятницю-суботу тут проводяться концерти. Відкривав сезон відомий хмельницький музикант Андрій Шамрай із сольним концертом.


Меню та обслуговування
Меню помістилося на трьох аркушах. Воно надруковане на якісному цупкому папері, однак ціни і вага страв вписані вручну, як і назви деяких страв. Є тут холодні і гарячі закуски, перші і м'ясні страви, гарніри, вареники, пельмені, ковбаски та сардельки, солоні та солодкі млинці.

На стіні висить гобелен радянських часів.


Ціни досить помірні. Наприклад, сто грамів шашлику обійдуться у 18 гривень, тарілка борщу — 10 гривень, оселедець під шубою чи грецький салат — 18 гривень, кава еспресо — 10 гривень. Вибір пива невеликий. Із відомих іноземних марок — лише пляшкове “Вайнштайнер” та “Гіннес” (24 гривні за 0,33 літра), зате за 8 гривень можна замовити келих світлого чи темного пива вітчизняного розливу. Виявилося, що деяких анонсованих у меню сортів пива немає, зате подають таке, що й у меню не вказано.
Ми замовили салат “Цезар” з беконом, картоплю фрі, запечену у фользі скумбрію з овочами, світле та темне пиво, усе обійшлося у 87 гривень. Салат виявився пересоленим, картопля більше схожа на смажену, зате скумбрія, хоч її довелося чекати 40 хвилин замість обіцяних 20, перевершила усі очікування: була дуже смачна і соковита.
Також компенсувало інші недоліки прекрасне обслуговування. Такого ввічливого і уважного офіціанта давно не доводилося зустрічати.

Частина їжі виявилася смачною та апетитною, салат - пересоленим.

Фото автора та Дмитра СКРИПНИКА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую