ye-logo.v1.2

В Україні утворено координаційний центр для громадського контролю за очищенням судів

Євромайдан 2377

Про це у своєму блозі на сайті "Української правди" написав громадський активіст Єгор Соболєв

"Друзі, разом з професійними адвокатами ми утворюємо центр громадського контролю за обранням нових голів судів.

Як Ви знаєте, у п'ятницю все керівництво судової системи було звільнено законом. І одразу ми почали отримувати повідомлення з усієї країни – від Харцизська до Львова – що старі голови спішно збирають суддів, щоб ті їх... знову обирали головами.

Закон справді надав унікальну можливість суддям самім на рік обрати собі керівників. Втім, ми не маємо дозволити архітекторам системи неправосуддя скористатися цією демократичною нормою для того, щоб знову стати на чолі судів.

У п'ятницю ми попередили таку спробу в центрі корупції в Україні – у Вищому господарському суді. Закликаємо правників, правозахисників, громадських активістів об'єднуватися і разом контролювати чи відбувається очищення судів. Ось як ми це бачимо:

Ніяких виборів поспіхом! Закон надає суддям право таємно проголосувати за нових керівників. Але всі кандидати заздалегідь мають бути названі суспільству. Експерти, журналісти, самі судді повинні отримати можливість їх обговорити. І, звісно, голови та заступники голів судів, які себе дискредитували, просто не мають морального права висувати свої кандидатури.

Гаряча лінія для координації дій – 099 102 37 05, пошта – [email protected].

Об'єднуйтеся з авторитетними правниками, правозахисниками, обирайте собі суд та організовуйте громадський контроль! Якщо ми докладемо зусиль, скрізь можна домогтися обрання голів судів, які припинять "нагинати" суддів. І навпаки, якщо ми будемо критикувати з дивана, закон про початок очищення судів (як і будь-який закон) обійдуть.

Закони працюють, тільки якщо це забезпечують громадяни".

Українська правда. Блоги

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую