ye-logo.v1.2

Туристичний сезон стартує з філіжанки кави та рекордного малюнку

Культура 2999

Кам’янець-Подільський запрошує до себе гостей з 1 до 3 травня на відкриття туристичного сезону.

«Ніщо так не сприяє атмосфері довіри, спокою і щирій бесіді, як філіжанка кави, особливо, якщо вона буде випита в місті, де вперше на теренах сучасної України з’явивився турецький напій», – спокусливо запрошує міська влада.
Адже відомо, що вже станом на 1681 рік у Кам’янці-Подільському було 10 кав’ярень (у Відні першу кав’ярню відкрили лише через два роки!).
333 роки кам’янчани приховували традиції кавоваріння і цього року вперше, на відкритті туристичного сезону, пригощатимуть усіх гостей запашною кавою із 333-літрової турки. Рекордну в Україні турку кави буде зварено на центральній площі Старого міста під час фестивалю кави «Кам'янецька турка». На фестивалі, під час круглого столу, гостям розкажуть про історію кавоваріння в Кам'янці-Подільському, проведуть майстер-класи з приготування смачного напою «На всі смаки», встановлюватимуть рекорди, проводитимуть конкурси майстерності та розваги різного ґатунку.
Як обіцяють організатори, на святі також змонтують найдовшу в Україні стріт-арт галерею «Мости єднання» із чотирьох тисяч малюнків. Вулиці Старого міста загальною довжиною 1300 м за допомогою дитячих малюнків об’єднають два мости над річкою Смотрич: Новопланівський та Замковий, із східної до західної частин півострова.

2 травня на території Старої Фортеці вперше в Україні відбудеться фестиваль силового мистецтва, в якому візьмуть участь найсильніші атлети країни, в тому числі, рекордсмени Книги рекордів Гіннесса.
Старе місто три дні поспіль пригощатиме гостей стравами на всі смаки: подільською кашею, узваром, солодощами. А для вишуканих гурманів естетики і поціновувачів історії відбудуться презентації виставок кавових атрибутів, головних уборів, трипільських візерунків. Нікого не залишать байдужими  вуличний театр, фаєр-шоу та елементи опери в мініатюрі «Трубадур».
Головна героїня Кам’янця - Стара фортеця - дивуватиме туристів парком архітектурних мініатюр «Замки, палаци та фортеці України».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую