ye-logo.v1.2

Пригоди на Балканах. Несподівана зима всередині квітня

Туризм 2528

Біля Софії мандрівники Анна Думанська та Богдан Місюренко потрапили у засніжені гори.

Коли під'їжджаєш до Софії, здалеку видно красиві високі гори, якими з усіх боків оточена столиця Болгарії. На деяких з них навіть зараз, в середині квітня, лежить сніг.
“Місцеві люди нам розповідали, що іноді вершини вкриті снігом навіть у середині липня. Напевно, дуже незвично в літню пору року, коли навколо виснажлива спека, піднятися на одну з таких гір і відразу ж опинитися в зимі! - розповідають Анна та Богдан. - Нам теж вдалося частково потрапити в подібну ситуацію, правда температура у підніжжя була приблизно 15 градусів, а на вершині був мороз. Поки ми підіймалися на машині вгору, ставало все холодніше, все менше дерев було вкрито зеленню, а на дорозі і в лісі з'являлося все більше снігу”.


Чорний Верх є найвищою точкою Вітоша — гори, що стоїть прямо над містом Софія. Висота цього піку становить 2290 метрів. Ближче до вершини з'явилися гарні ялинки, вкриті пластівцями білого снігу, в якому мандрівники фотографувалися разом з болгарином Миколою, у якого вони ночували у Софії.


“Потім ми вирішили трохи піднятися ще вище пішки, адже дороги там не було, але почали провалюватися в сніг по коліно, а так як ми були взуті в мокасини і кросівки, то вирішили не продовжувати прогулянку. Але, порадівши несподіваному вторгненню зими в наше життя, ми спустилися вниз, де було тепліше”, - завершують розповідь хмельничани.
Читайте також, як у столиці Болгарії наші мандрівники відзначали свято весни мартеницю.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую