ye-logo.v1.2

Суд над екс-чиновником: користь у понад чверть мільйона, а штраф… 500 гривень! (ДОКУМЕНТ)

Євромайдан 5965

18 квітня міськрайонний суд виніс рішення у справі про передачу екс-головою Хмельницької облради Миколою Дерикотом майна своєму сину. Рішення суду – винен. Але, є «але». І не одне.

Суть справи у тому, що Микола Дерикот, будучи ще головою обласної ради, фактично передав приміщення комунальної власності площею понад дві тисячі квадратних метри (адреса: вул. Геологів, 8/1А) у приватні руки без конкурсу, який мав би визначити орендодавця. Передав не кому-небудь, а… власному синові Андрію. Управління по боротьбі з організованною злочинністю склало протокол про адміністративне правопорушення, визначило це як «конфлікт інтересів» (ст.172 п.7 КпАП України). 
Сам Микола Дерикот вину не визнає і стоїть на своєму: про те, що фірма належить синові, не знав, відповідно, і про конфлікт інтересів депутатам не повідомляв.
Замішані у цій справі, як з’ясувалося, не лише колишній голова облради зі своїм сином. Доклали руку до «конфлікту інтересів» й начальник управління з питань спільної власності територіальних громад та економічного розвитку виконавчого апарату Хмельницької облради Олексій Варжевський та його заступниця, депутат облради Лілія Бохонок.
Олексій Зіфрідович, як він сам зізнався на суді, знаючи, що Андрій Дерикот займається підприємницькою діяльністю, запропонував йому взяти в оренду приміщення, а Лілія Олександрівна, за вказівкою шефа, як вона розповіла на суду, «займалася оформленням договорів».
Суд усі сторони вислухав і виніс вердикт: те, що Микола Дерикот не визнає вини, означає, що він ухиляється від відповідальності. До свідчень Андрія Дерикота, Олексія Варжевського та Лілії Бохонок суд ставиться «критично» і вважає, що вони «вигорожують» екс-керівника та родича.
Врешті суд, врахувавши, що Микола Дерикот є інвалідом ІІ групи, і те, що «на його утриманні перебуває літня матір», визнав його винним і оштрафував на… 500 гривень. На додачу поклав на підсудного ще й судовий збір у розмірі 36 гривень 54 копійки.
До речі, згідно із рішенням суду, лише за 2013 рік сума прибутку від цього «конфлікту інтересів» склала приблизно 260 тисяч гривень.

P.S. Двоє фігурантів справи, Олексій Варжевський та Лілія Бохонок, й досі працюють на своїх посадах у Хмельницькій обласній раді. 


 

Коментарі:

antonova 25.04.2014 19:37

  "Відновити самостійність судової влади та незалежність суддів, поставити їх під контроль суспільства"- Тимошенко

frolov_vova 25.04.2014 13:28

горе цим субддям-понтій пілат був справедливішим

Господар Іван 23.04.2014 11:57

Скільки ж вони собаки крали? Дерикот, Ядуха - ці падлюки розікрали всю область до нитки. Це маленький епізод з їхньої діяльності, а навіть тут майже 300 тисяч гривень не в бюджет, а свому сину. Чому таке рішення суду? який штраф? Має сидіти разом з своїми поддєльніками Варжевським і Бохонок. Коли правоохоронні органи почнуть служити людям і розкривати такі злочини? Для чого нам прокуратура? Для чого міліція? Де справи по Ядусі? Очеретянку? Чому вони на волі, а не сидять? Що всі в долі? Це  ж грабунок серед білого дня. Заробив 300 тисяч на нас і заплатив штраф 500 грн. Нормальний бізнес.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую