ye-logo.v1.2

До Хмельницького «приїхали» Путін, Фантомас та Гаррі Поттер

Суспільство 6010

Побачити їх можна в обласному художньому музеї, де працює виставка воскових фігур із Санкт-Петербурга

 Запрошує відвідати виставку гонщик Міхаель Шумахер, воскова фігура якого привертає увагу хмельничан на ганку обласного художнього музею. Загалом же на розсуд відвідувачів представлені 30 фігур із фондів Санкт-Петербузського музею воскових фігур, серед яких – Леонардо да Вінчі, Сальвадор Далі, Джордж Буш-старший, Осама бен Ладен, Віктор Ющенко, Борис Єльцин, Володимир Путін, Дмитро Мєдвєдєв, Фідель Кастро, Штеффі Граф, Білл Гейтс, Луї де Фюнес, Чарлі Чаплін, Юрій Нікулін, Фантомас, Йода та Гаррі Поттер. До того ж неабиякою популярністю у хмельничан користуються експонати з фізичними вадами, яких об’єднали у групу «Катастрофи людського тіла». Тут є і найтовстіший у світі чоловік Бастер Сімкус, який у 30 років важив 1146 кг, і жінка-мул Грейс Макданел, і людина з трьома очима, двома носами та заячою губою.
Вартість кожної із представлених на виставці фігур – від п’яти до п’ятнадцяти тисяч доларів. Найдорожчий елемент у експонаті – віск, тому у фігурах воскові лише видимі частини й неприкриті одягом частини тіла: кисті рук та голова. Вилиті вони з унікального воску, винайденого ще Бартоломео Растреллі. Він містить 16 різних інгредієнтів та витримує перепади температур від мінус сорока до плюс сорока градусів за Цельсієм. До речі, при виготовленні фігур використовувались справжні стоматологічні, а також офтальмологічні протези, зроблені на замовлення у клініці Федорова.
Працює виставка щоденно з 10.00 до 19.00. Вартість квитків: 30 гривень для дорослих та 20 гривень для школярів, студентів і пенсіонерів. Дітям до 7 років вхід безкоштовний. Групам від десяти чоловік – знижки.

Фото: Дмитра Скрипника.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую