ye-logo.v1.2

Чим замінити дорогі ліки?

Здоров'я 3592
http://ukrteaco.com
Фото: http://ukrteaco.com

Ціни на медикаменти ростуть. Потроху, але невпинно.

 Копійчаний андипал, такий популярний серед гіпертоніків, уже коштує більше 10 гривень. За пенталгін, який ми зазвичай п'ємо для знеболення, треба платити приблизно таку ж суму. І це ще не все - найближчим часом обіцяють ще більше підвищення. Декому це загрожує тим, що працювати йому доведеться лише на аптеку. Тому ми вирішили звернутися за порадою до людини, яка серйозно займається траволікуванням і допомогла не одній тисячі хворих. Сьогодні наша розмова з травником Петром ІВАНЕНКОМ.
Найперше, Петро Володимирович попереджає, що лікування травами - справа не така вже й безпечна, оскільки потрібно знати протипоказання й дозування. А ще є отруйні рослини, і перед тим, як готувати з них відвари й настоянки, потрібно уважно прочитати необхідну літературу. Тому він дасть нам кілька рецептів, які готуються із абсолютно нешкідливих трав, які, можна сказати, ростуть у нас під ногами. Збирати їх можна до обіду, хоча дехто з травників вважає, що найцілющіші властивості мають рослини, зібрані до сходу сонця. Щоб результат настав швидше і був стійкішим, готують суміші з кількох трав.
Гіпертонія. Столову ложку кукурудзяного борошна залити склянкою окропу. Ніч настоювати, зранку, збовтавши, випити натщесерце.
Змішати в рівних частинах (по 25 крапель) настоянки валеріани, плодів та цвіту глоду і собачої кропиви (пустирника). Долити 50-100 грамів води і пити тричі на день натще.
Мастопатія. Три частини червоного буряка натерти на тертці і змішати з однією частиною меду. Цю масу викладаємо на капустяний лист і прикладаємо до ущільнення, яке почне поступово розсмоктуватися.
Ще рецепт. Пропустити через м'ясорубку свіжу капусту. Взяти кілька ложок капустяного фаршу, додати стільки ж ложок кислого молока. Отриману суміш покласти на льняну ганчірку і прикласти до хворого місця. Міняти по кілька разів на добу.
Роблячи ці процедури, бажано одночасно пити настій: 100 грамів насіння кропу зварити в літрі молока. Настояти дві години. Пити тричі на день по 3/4 склянки за півгодини до їди. Термін лікування - три тижні.
Мастопатія, мастит та інші затвердіння. Змішуємо 40-градусну горілку і воду в різних пропорціях. Нагріваємо суміш до 20 градусів, змочуємо нею льняну ганчірку і прикладаємо до затвердіння. Тепло укутуємо місце компресу. Якщо не допоможе з першого разу, - повторити.
Кіста. Листя молодого лопуха пропускаємо через міксер. Отриманий сік зливаємо у скляну посудину і ставимо у холодильник. Приймати протягом місяця за такою схемою:
1-й та 2-й день п'ємо по 1 чайній ложці двічі на день (за півгодини до їди).
3-й та 4-й день - по 1 чайній ложці тричі на день (за півгодини до їди).
Усі наступні дні вживаємо по 1 столовій ложці тричі на день. Можливі кашель з виділенням мокроти, зміна кольору сечі та виділення з неприємним запахом. Курс лікування - місяць. Якщо за цей час кіста не зникне, лікування повторити.
При болях у шлунку добре допомагає золототисячник, який ще й знижує кислотність. Столову ложку трави заливаємо склянкою окропу і натщесерце випиваємо по ковтку протягом дня.
Беремо по чайній ложці ромашки, звіробою та деревію, заливаємо склянкою окропу. П'ємо по півсклянки натщесерце тричі на день.
Простатит. Три чайні ложки бруньок тополі заливаємо склянкою окропу, настоюємо 2 години. Приймаємо по 3 столові ложки 3-4 рази на день натшесерце.
Цукровий діабет. Одну столову ложку подрібненого листя волоського горіха залити склянкою окропу, кип'ятити впродовж 30 секунд. Накрити і настоювати протягом години. Пити протягом дня невеликими ковтками.
Перегородки від 40 горіхів залити склянкою окропу і тримати на водяній бані протягом години. Приймати по 1 чайній ложці тричі на день.
При неважких формах цукрового діабету чайну ложку подрібненого листя чорниці залити склянкою окропу, настоювати протягом 30 хвилин. Питие по 1/3 склянки тричі на день.
Варикоз. 50 грамів подрібнених плодів кінського каштану залити 0,5 літра горілки, впродовж двох тижнів настоювати у прохолодному темному місці, періодично збовтуючи. Цією настоянкою змащуємо ноги і приймаємо по 30 крапель, розбавлених водою, тричі на день. Термін лікування - 3-4 тижні.
Свист у вухах, головний біль. У літрову банку до половини накладаємо квіти конюшини і заливаємо 0,5 літра горілки. Настоюємо у темному місці протягом двох тижнів, періодично збовтуючи. П'ємо по 1 чайній ложці до їди і на ніч протягом трьох місяців. Після тритижневої перерви повторюємо лікування.
Маткові кровотечі, надмірні місячні, загроза викидня. У склянці окропу запарюємо подрібнене листя ясена. (До речі, материнка та крушина, за словами Петра Володимировича провокує викидні).
Зоб. Їжте салати з морської капусти. Можна пити порошок з неї, приймаючи по 1 чайній ложці на ніч, запиваючи водою. Тривалість лікування - від двох до чотирьох тижнів.
Настояти на спирту перегородки волоського горіха у співвідношенні 1:1. Пити раз на день по кілька крапель, розбавлених водою.
Подрібніть плоди фейхоа і змішайте з цукром у співвідношенні 1:1. Приймайте по 2-3 столових ложки вранці за півгодини до їди.


Записала Лариса ШАНДОВСЬКА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую