ye-logo.v1.2

Проїзд у маршрутках таки подорожчає

Суспільство 3843
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Близько двох тижнів хмельничани користуватимуться послугами автоперевізників за старими тарифами.

 До 15 травня Хмельницький міський виконавчий комітет прийматиме пропозиції від пасажирів та перевізників щодо оплати проїзду у громадському транспорті, опісля того винесе свій вердикт.
Зі зростанням вартості паливно-мастильних матеріалів, витрати на обслуговування городян у перевізників зросли, тому вони ініціювали громадське слухання.
“Всі перевізники міста відстоюють тариф у три гривні п'ятдесят копійок. Подобається людям чи ні, але це факт. Чому саме? Тому що я не можу випустити технічно несправного автобуса на лінію”, - скаржиться віце-президент Союзу автоперевізників Хмельницької області Петро Стецюк.
Чиновники погоджуються з тим, що проїзд повинен подорожчати, аби ані комунальні перевізники, ані приватні не працювали у збиток. Проте, відповідно до проекту рішення міської ради, тариф зміниться на 50 копійок для “маршруток” та автобусів і становитиме три гривні та дві гривні і п'ятдесят копійок відповідно, у тролейбусах “братимуть” півтори гривні.
“За розрахунками ми вийшли на ціну одна гривня та 95 копійок. Звісно, ніхто не підніматиме тариф на сімдесят копійок, адже ми можемо зробити крок не більше 25 копійок”, - пояснює директор комунального підприємства “Електротранс” Віктор Паламарчук.
Міська влада вчергове йде назустріч перевізникам і готова підвищити вартість проїзду. Пасажирам же потрібно власними силами відстоювати комфорт, адже подорожчання послуги не означатиме, що водії “маршруток” дотримуватимуться графіка та не грубіянитимуть “клієнтам”, транспорт стане чистішим і нарешті вимкнуть “блатняк” у салонах.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую