ye-logo.v1.2

Обласний туристичний сезон офіційно відкрито!

Культура 2987
автора

Першим «стартував» Меджибіж, де гостям з різних куточків Хмельниччині презентували «родзинки», приготовлені для цьогорічних відвідувачів

За словами директора Державного історико-культурного заповідника «Межибіж» Олега Погорільця, останні події в країні призвели до підвищеного попиту на історію України. «Українці почали більше цікавитись: хто вони, звідки? – каже Олег Григорович. – Адже хоч як це не сумно, для більшості українців Україна – невідома, незвідана земля, «terra incognita». Маємо невтішні цифри: якщо раніше 30% хмельничан ніколи не були у Меджибожі, то зараз – 90%! Якби з перших днів незалежності України школярів із Закарпаття возили на екскурсії на Донбас і навпаки, проводили просвітницьку роботу, міфів про бандерівців ніколи не виникло б! Нині ж є можливість виправити цю помилку: внутрішній туризм може з’єднати всю Україну. Тому найближчі кілька років наш відвідувач – активний українець, який пізнає свою країну, людина, яка ставить запитання».
Як зізнається Олег Погорілець, офіційному відкриттю сезону передувало «неофіційне». «24-25 квітня ми провели мотопікнік, – розповів Погорілець. – До нас з’їхалися байкери з Києва, Вінничини, Хмельниччини. Найцікавішою його частиною став мотоквест «У пошуках скарбів Богдана Хмельницького». Ми їздили до Пилявецького кургану, де поділені на дві команди учасники шукали скарби, закопані гетьманом там ще у 1648 році».
Цьогоріч відвідувачам заповідника «Межибіж», окрім постійних експозицій: у музеї пам’яті жертв голодомору та історичної, приготували нові. На них чекатиме виставка картин київського художника Любомира Мартинюка, а ближче до Нового року – його ескізи до розпису замкової церкви. А ще – тематичні виставки однієї ікони з фондів заповідника. Але найцікавіше припасене на кінець серпня, коли відбудеться десятий ювілейний фестиваль «Стародавній Меджибіж».

На теріторії фортеці можна постріляти з луку. Коштує таке задоволення 2 гривні/постріл.


 

Однією з "родзинок" офіційного відкриття обласного туристичного сезону, яке цьогоріч проводилось на базі Державного історико-культурного заповідника "Межибіж", став майстер-клас "Гастрономічний туризм: страви - харчові бренди Хмельниччини".

 

Запам'яталась і театральна інтерпретація туристичних легенд у виконанні студентів Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.


 

У понеділок заповідник "Межибіж" не працює. У решту ж днів працівники з радістю проведуть екскурсію й розкажуть, які таємниці приховує їхня староданя фортеця.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую