ye-logo.v1.2

Самооборона охоронятиме «травневий» спокій спільно з правоохоронцями і просить видати їм зброю (ДОПОВНЕНО)

Євромайдан 3627

Про це заявили представники самооборони одразу кількох західних областей України.

На зборах представників Народної самооборони із західних областей України, які відбулися у Львові, обговорили питання, як уникнути провокацій 1 та 9 травня. Самооборонівці охоронятимуть спокій у своїх містах спільно з силовими органами. Про це йшлося 30 квітня на прес-конференції у Львові, повідомляє ZIK.
У зборах взяли участь представники Львівської, Чернівецької, Рівненської, Закарпатської та Хмельницької областей.
Самооборонівці готуються до того, щоб 9 травня «не було провокацій російських спецслужб, коли українцям спробують причепити ярлик фашистів, які будуть бити визволителів, антифашистів». Для цього бійці самооборони збільшують свої сили, чисельність, щоб допомогти правоохоронним структурам.

Також, за даними Львівського порталу, керівники самооборони семи західних регіонів України (керівники самооборони двох областей: Волинської та Івано-Франківської, в телефонному режимі) просять вище керівництво країни передбачити можливість закріплення за членами громадських формувань штатної вогнепальної зброї та спецзасобів, які знаходяться у відповідних підрозділах міністерства оборони України.
За словами керівника ГО «Хмельниччина. Самооборона і контроль» Юрія Смаля, зброя потрібна на випадок провокацій, схожих на ті, що зараз відбуваються на сході країни.
«Зараз можемо спостерігати картину, якими безсилими є представники силових структур на сході, а їхня самооборона воює з голими руками. Тому ми хочемо, щоб самообороні виділяли зброю, щоб у випадку небезпеки, ми могли відправитись в точку «Х» і отримати необхідну зброю і амуніцію», - додав Юрій Смаль. 
Звернення підтримали керівники самооборони семи областей присутніх на зустрічі.

Відео ZIK.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую