ye-logo.v1.2

Виборчий лікбез: як змінити місце голосування (ВІДЕО)

Вибори 2559

Громадянська мережа «Опора» розробила прості правила у зрозумілій формі.

Якщо ви не будете перебувати за місцем реєстрації (прописки) у день голосування на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року, але хочете реалізувати своє виборче право, тоді скористайтеся порадами «Опори». Громадяни України мають право на тимчасову зміну місця голосування (на день голосування) на президентських виборах без зміни виборчої адреси, що закріплено в пункті 3 статті 7 Закону України "Про Державний реєстр виборців".

Саме тому, перебуваючи на навчанні, роботі, у подорожі або за кордоном, ви все одно зможете проголосувати на виборах, тимчасово змінивши місце голосування. Для цього необхідно:

1) Мати документ, що підтверджує необхідність зміни місця голосування.

Для підтвердження вмотивованості заяви можуть бути надані такі документи: довідка про відрядження, довідка з місця навчання, договір найму (оренди) житла, документ, що підтверджує право власності на житло, проїзні документи, путівка в санаторій тощо.

2) Особисто подати звернення до відповідних органів не пізніше, ніж за п'ять днів до дня голосування (до 19 травня 2014 р. включно), яке містить:
А) заяву з мотивуванням тимчасової зміни місця голосування;
Б) документи (оригінали та їх копії), що підтверджують таку необхідність.

Деталі на відео.

Коментарі:

antonova 12.05.2014 21:10

Голосуємо за Юлю

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую