ye-logo.v1.2

Смаль: Я не погоджуюся з подальшим розвитком самооборони, тому складаю повноваження (ОНОВЛЕНО)

Євромайдан 4686

Тепер уже екс-командир хмельницької самооборони склав повноваження і розповів про досягнення і помилки.

Юрій Смаль подякував тим, хто стояв на Майдані і долучився до забезпечення правопорядку в подальшому, не забув і підприємців, які допомагали. Однак значна частина його спічу складалася із загальних фраз та мінімуму конкретики.
«Я робив все, що було в моїх силах. Самооборона розвивалася і розросталася. Зараз я не погоджуюся з подальшим розвитком організації, тому складаю свої повноваження і написав відповідну заяву. І це питання досить принципове», – заявив Юрій Смаль.
Що конкретно має на увазі під «подальшим розвитком», не уточнив, лише зауважив що «його бачення не співпадає із баченням декого з членів».
«Самооборона – це продукт суспільства. Ми, як і всі, робили помилки, бо це було, як і все в нашій державі, вперше. А як розвиватиметься… Як і у всьому суспільстві, ми не можемо передбачити, що буде», – зазначив екс-керівник.
За словами Юрія Смаля, погляди всередині самооборони розійшлися тоді, «коли самооборона почала розглядати господарські питання».
«Ми не повинні були цим займатися, бо це нам не притаманно. Ми мусили стояти над процесом і не бути на чиємусь боці. Але це, напевно, хвороба зростання. Частина людей прийшла в самооборону з ідеалами Майдану, а частина – з іншими, практичними питаннями. Людина слабка, і, відчуваючи рівень можливостей самооборони, окремі члени почали використовувати її у власних цілях», – пояснив Смаль.
Серед досягнень організації під його керівництвом, екс-командир назвав кадрові зміни, зокрема, звільнення подружжя Свестунів. Але є й факти, зізнається він, коли «не дотиснув» ситуацію.
До скликання загальних зборів самооборони керуватиме структурою, ймовірно, начальник штабу Віктор Данилевський.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую