ye-logo.v1.2

Дістали...

Євромайдан 2850

Останнім часом я часто чую від жителів східних регіонів закиди: "Чому майданівцям можна, а нам ні?" Відповідаю.

1. На Майдані були справжні патріоти України з усієї України – Захід і Схід, Київ і Крим.

ДНР – це кодло проросійських бандитів, гопників плюс жертви російської пропаганди, які вважають себе ошуканими за власним бажанням і абсолютно втратили національну гідність.

2. Майдан – це боротьба за демократичні цінності, зміну тоталітарного бандитського режиму, прагнення жити чесно й відкрито.

ДНР – це примітивне прагнення заступництва нового царя, котрий буде кидати шматочок ковбаски, щоправда, якщо ви будете слухняними й назавжди забудете, хто ви є.

3. Майдан – це бажання побудувати велику, сильну, єдину державу, де панує мир і добробут.

ДНР – це примітивне бачення суверенітету під покровительством Росії в депресивному дотаційному регіоні з ілюзіями щодо своєї економічної суперспроможністі. Це повернення до роздробленого феодалізму. З такими прагненнями можна скоро перетворитися в зону відчуження.

4. Майдан був мирною акцією, де щитом була висока ідея й небажання продовжувати жити в приниженні.

ДНР – це акція безідейна. Вірніше, із хворою ідеєю-бажанням бандитів зі зброєю узурпувати всю владу у своїх руках, і інших – "ідейних "– себе дорого продати, не розуміючи, що вони абсолютно нічого не варті, і хіба що згодяться в якості живого щита.

5. Героїв Майдану підтримав весь світ – окрім Росії, – ними захоплюється весь світ і пишаються щирі українці.

Прибічників ДНР зневажають за примітив, обмеженість знань і рабську психологію. ДНР очікує ізоляція й засудження всім світом.

6. Герої Майдану поклали життя й за донеччан, і за луганчан... За всю Україну.

Прибічники ДНР нахабно паплюжать Їхню пам'ять через елементарне безкультур'я й неспроможність бути вдячними, тупе небажання відрізняти правду від брехні, і рабську довіру ворожому російському телебаченню.

7. На Майдані майоріли прапори України, звучав гімн України, як основні символи незалежної держави.

Прибічники ДНР оточили себе російськими прапорами та георгіївськими стрічками, закликають до сепаратизму, абсолютно не розуміючи ганебності й принизливості таких вчинків. Це поведінка зрадника – а зрадник ніколи не житиме спокійно й достойно.

8. На Майдані були прогресивні люди, переважно з вищою освітою, які розмовляли кількома іноземними мовами.

ДНР – криміналітет та примітив, котрі речення не можуть скласти без допомоги лайливих слів. Щоправда, є й ідейні.

9. На Майдані не було проплачених людей. Навпаки, люди самі несли гроші для підтримки побратимів, однодумців і тих, хто готовий віддати життя за свободу України.

Ті ж молодчики, що підбурюють до створення ДНР – найманці, які нічим не гребують. Заради вас, безкоштовно, вони б і пальцем не поворухнули. Зараз вони вас роздирають на шмаття, а потім знищать остаточно. Вас уже оточує мародерство й злочинність.

10. Для тих хто був на Майдані, Європа була і є прикладом демократичного суспільства, де дотримуються законів і захищаються права людини.

Для ДНР приклад – тоталітарна Росія, з жахливим беззаконням, корупцією й цензурою.

11. Майданівці – це люди вільні душею, безстрашні й відкриті.

Прибічники ДНР боягузливі, залякані міфічними бандерівцями, такі, що втратили моральні орієнтири, абсолютно неспроможні опанувати себе й тверезо подивитися на ситуацію.

12. Майдан – це крок уперед, крок до змін у майбутньому, крок до втілення мрій і нових ідей.

Прибічники ДНР тягнуть країну назад. Схаменіться! Ви ж на межі. Бідуєте не лише ви. Усі області України в однаковому становищі. Відновлення країни після років руйнації – це тяжка праця. Але в нас, як і у вас, уперше з'явився реальний шанс покращити своє життя. Разом – це вийде швидше.

13. Майдан – це віра в Бога, віра в добро і його перемогу над злом.

Прихильники ДНР знову вірять брехні, як і колись, коли переважною кількістю підтримали Януковича.

14. На Майдані можна було говорити все, що думаєш, вільно спостерігали за подіями українські та міжнародні журналісти.

У Вас уже переслідуються журналісти, будь-яка інша думка сприймається вороже й агресивно. Вас охопила тотальна ненависть і істерія. Це самогубство!

15. За часів Майдану, Київ нормально жив та функціонував.

На території можливої ДНР уже все паралізовано, бізнес стоїть, банкомати не працюють, бандитизм розцвітає махровим цвітом, мародерство… Жахливо! Але прихильники ДНР свято й уперто йдуть саме до такої стабільності. Бо там, де відсутній елементарний здоровий глузд, іншого бути просто не може.

16. Майдан – це прагнення прощення й взаємодопомоги.

Прихильники ДНР ображені на весь світ, оточені їдкою злобою й наповнені ненавистю. На кого? Вам же ніхто не заважає працювати, ніхто не заважає покращувати життя у вашому регіоні. І навіть не дорікає, що саме ваш регіон одностайно підтримав Януковича і його кодло – які зруйнували країну, обікрали й вас, і нас.

То на кого ж ви злитесь? На нову владу? Яка, хоч і слабка, та, однак, у сто разів краща за ту, що була, і в тисячу за ту, що у вас може бути.

Люди, влада така, яку ми з вами заслуговуємо. Усе зміниться лише тоді, коли ми змінимося. Тоді, коли ми згадаємо, хто ми є. Тоді, коли усвідомимо, що сила наша – у наших традиціях і в нашій єдності.

Слава Україні!

Ігор Захаренко, спеціально для УП 

Коментарі:

vallan22 15.05.2014 22:00

может хватит разговоров пора навести порядок  в стране а не сталкивать восток и запад

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую