ye-logo.v1.2

Порушення на виборах будуть, відповідальність – теж

Вибори 2804
автора
Фото: автора

Правоохоронці розповіли, чого очікують, як працюватимуть та з якими порушеннями уже зіткнулися у підготовці до виборів.

Діяльність органів внутрішніх справ та Національної гвардії переведено у посилений режим. Громадський порядок в день виборів охоронятимуть як правоохоронці, так і громадські активісти. Про це на прес-конференції 19 травня повідомив начальник управління МВС у Хмельницькій області Олександр Розізнаний.
Порядок забезпечуватимуть понад 1700 правоохоронців. Але цієї кількості, за словами Олександра Григоровича, замало, тому міліція охоронятиме приміщення виборчих дільниць, в основному, на території обласного центру та міста Кам’янця-Подільського.
«Для забезпечення ж громадського порядку в інших населених пунктах, окрім правоохоронців, будуть задіяні групи 1118 членів громадських формувань, 194 активісти самооборони, 57 представників недержавних охоронних структур та 866 працівників служби МНС», – повідомив головний міліціянт області.
В останні ж кілька днів перед виборами особливу увагу правоохоронні органи звертають на наявність та поширення агітаційної продукції з явними ознаками порушення виборчого законодавства. Один такий випадок уже зафіксовано в Ярмолинецькому районі. Справа направлена до районного суду.
«Таких виборів, які будуть відбуватися 25 травня, в Україні ще не було, враховуючи ситуацію в країні. Ми зробимо все можливе, щоб у нашій області був порядок. Порушення будуть. Як ті, за які передбачена адміністративна, так і ті, за які передбачена кримінальна відповідальність. Завдання працівників міліції – документувати акти порушення. Окружні виборчі комісії розглядають усі факти, і якщо є ознаки адміністративного чи кримінального проступку, направляють справу до органів внутрішніх справ. Ми ж будемо або відкривати адміністративне правопорушення, або ж кримінальне провадження», – пояснив заступник начальника УМВС у Хмельницькій області Роман Гаврилюк.

 

Коментарі:

antonova 20.05.2014 13:07

Вибори відбудуться. Українці повинні зробити свідомий вибір. 

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую