ye-logo.v1.2

Пригоди на Балканах. Як мешканець Словенії радикально змінив своє життя

Туризм 2778
мандрівників
Фото: мандрівників

У столиці Словенії Любляні хмельничани познайомилися із чоловіком, яким не працює, допомагає людям та їздить містом на... машині швидкої допомоги.

Хмельничани Анна Думанська та Богдан Місюренко, котрі майже два місяці провели у мандрівці балканськими країнами, познайомилися у Словенії із чоловіком, який не побоявся змінити своє життя. Ось його історія.
Алі був звичайною людиною, ходив на роботу п'ять днів на тиждень. Але якось він подивився на своїх друзів, у яких не було постійної роботи, і замислився. Вони майже не заробляли грошей, але жили в достатку. У них завжди було багато вільного часу, і вони виглядали набагато щасливіші за тих, у кого була стабільна робота. Їм не доводилося щодня витрачати гроші: на транспорт, щоб добиратися на роботу, на гарний одяг, щоб добре виглядати на робочому місці, на обід в кафе поряд з роботою, на машину, щоб змагатися з колегами.


Він також відмовився від більшості непотрібних речей. Він вирощує деякі овочі біля дому, сам готує їжу. Працює зрідка. Іноді допоможе комусь відремонтувати мотоцикл (сам він байкер) або попрацює ді-джеєм на вечірці, якщо нормально заплатять. Він майже не витрачає гроші, тому працює, коли у нього є бажання щось робити.
Алі розповідав, що один друг повідав йому історію про жебрака, який стояв у центрі міста і тримав у руках коробочку для грошей . Бомж бомжем: погано одягнений, недоглянутий зовнішній вигляд, поганий запах. Його запитали, скільки йому потрібно часу, щоб заробити 1000 євро. Він відповів, що якщо постаратися, то це займе 10 днів. Цікаво, що при цьому середня зарплата в цьому регіоні - 700 євро на місяць. Також його здивувала радіопрограма, яка відправила свою людину у великий торговий центр, щоб вона спробувала на собі такий метод заробітку. За дві години людині вдалося зібрати 40 євро. На завершення експериментатор сказав, що, можливо, ті «бідні» люди, які сидять на вулицях і просять гроші, можуть собі дозволити піти поїсти в дорожчий ресторан, ніж ті люди, які давали милостиню.


Алі дуже добра людина, і коли його старенька бабуся відмовилася жити в будинку для літніх, він забрав її до себе і погодився доглядати за нею.Також він намагається допомогти багатьом мандрівникам і не тільки.
Для того, щоб каучсерфери могли економити на проїзді в місті, він знайшов для них велосипеди. Просто залишив оголошення на сайті міста, що якщо у когось стоїть без діла велосипед, він готовий його забрати. Так йому віддали відразу п'ть штук.


Саме незвичайне, що нещодавно зробив Алі, так це купив машину швидкої допомоги!Йому в голову прийшла така ідея, і він вирішив: а чому б і ні! Просто прийшов в лікарню і запитав: «Чи можу я купити машину швидкої допомоги?». Спочатку йому не знали що відповісти, а потім погодилися. У результаті він придбав її з усім обладнанням всередині (навіть з кардіостимулятором) і переробив під кемпер (трейлер). Всередині він обладнав велике ліжко, також там є маленький унітаз і кран з водою. А якщо скласти ліжко, то можна туди помістити його мотоцикл. Всі світлові і звукові сигнали в машині у робочому стані. Всі документи на автомобіль в повному порядку, і Алі спокійно роз'їжджає на ній по місту. Зараз він працює над тим, щоб оформити авто, як трейлер.
Читайте також про цікавих людей Албанії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую