ye-logo.v1.2

Працівникам кінотеатру ім. Шевченка запропонували відпустку (ВІДЕО)

Культура 2626

Проте заклад продовжить показ фільмів.

Про таке домовилися на робочій групі під головуванням заступника Хмельницького міського голови Григорія Давиденка. Кінотеатр ім. Шевченка уже тривалий час є збитковим, адже програє конкуренцію “Планеті” та “Мультиплексу”. До усіх проблем, ще й дистриб'ютори з 1 травня припинили постачати фільми у плівковому форматі, тому потрібно закуповувати нове обладнання.
“Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, 30% зароблених коштів комунальні установи залишають собі на розвиток. На сесії міської ради було прийнято рішення, що зароблені кошти даним комунальним підприємством на 100% залишають у закладі. Це було зроблено, адже кожного року через сесію міської ради поповнювався статутний капітал підприємства, аби його зберегти”, - розповідає Григорій Давиденко.
На ремонт кінотеатру з міського бюджету виділили один мільйон 160 тисяч гривень, проте казначейство не провело кошти. Ще 400 тисяч гривень потрібно на заміну крісел, понад 300 тисяч гривень на ремонт кінозали. Закупівля обладнання для показу фільмів у 3-D форматі обійдеться у півтора мільйона гривень.
От тільки чи вдасться і кінотеатр відремонтувати, і обладнання закупити до кінця року, у цьому міські чиновники не впевнені. Більше того, сумніваються вони, що оновити заклад зможуть до кінця 2015 року. Усе через ситуацію в Україні. Тимчасове вирішення проблеми віднайшов новий директор кінотеатру ім. Шевченка Костянтин Костенко — співробітники йдуть у відпустку.
“Я запропонував людям піти у оплачувану відпустку. Можливо за цей час щось зміниться чи проясниться. Хочемо зберегти працівників. А поки будемо демонструвати ті фільми, які є у фільмотеці. Під час відпустки кінотеатр працюватиме. Графік найближчі два тижні не зміниться, а далі в залежності від ситуації”, - прокоментував Костянтин Костенко.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую