ye-logo.v1.2

Когорта “почесних” громадян може поповнитися ще двома хмельничанами

Суспільство 3945
khmelnytsky.com та news.online.ua
Фото: khmelnytsky.com та news.online.ua

Хмельницька міська влада розглядає кандидатури олімпійської чемпіонки та кавалера чотирьох медалей “За відвагу”.

Олімпійська чемпіонка з вільної боротьбі Іріні Мерлені та кавалер чотирьох медалей “За відвагу”, ветеран Великої Вітчизняної війни Григорій Атаманюк найближчим часом можуть отримати звання “Почесний громадянин міста Хмельницького”. Наразі наше місто уже має двадцять почесних громадян.

Комісія з визначення кандидатів на присвоєння звання „Почесний громадянин міста Хмельницького” наразі вивчає громадську думку щодо Григорія Атаманюка та Іріні Мерлені.

Мерлені Іріні Олексіївна - чемпіонка та призерка ХХІІІ Олімпійських ігор в Афінах, перша в світі чемпіонка Олімпійських ігор з вільної боротьби серед жінок (2004 р.), бронзова призерка ХХІХ Олімпійський ігор в Пекіні (2008 р.), здобула 5 місце на ХХХ Олімпійських іграх в Лондоні (2012 р.), Чемпіонка світу (2000 р., 2001 р., 2003 р.). Іріні Мерлені першою серед українських борчинь здобула звання Чемпіонки світу, неодноразова чемпіонка України серед дівчат, молоді та жінок. Їй присвоєно почесне звання «Заслужений майстер спорту України». Нагороджена орденом «Княгині Ольги» ІІ (2002 р.), ІІІ ступенів (2008 р.), орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (2004 р.), орденом «За розбудову України імені Михайла Грушевського» (2004 р.), почесною грамотою Кабінету Міністрів України (2004 р.), відзнакою Кам’янець-Польської міської ради «Честь і шана» (2004 р.). Іріні Мерлені була обрана та перебувала в якості молодого посла від України на І літніх юнацьких Олімпійських іграх у Сінгапурі (2010 р.).
Подання про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Хмельницького"Мерлені Іріні Олексіївні на розгляд спеціальної комісії внесла Хмельницька обласна організація вільної боротьби.

Атаманюк Григорій Сергійович - ветеран Великої Вітчизняної війни і праці. Він єдиний в області та місті Хмельницькому кавалер чотирьох медалей «За відвагу». Нагороджений орденами: «Вітчизняної війни» І ступеня, «Червоної Зірки», «За мужність» ІІІ ступеня; медалями: «За доблесть і відвагу в Великій Вітчизняній війні», «За звільнення Варшави», «За перемогу над Німеччиною в ВВВ», «За відвагу», «За участь в героїчному штурмі і взятті Берліну», «За участь в героїчному штурмі і взятті Кінігсбергу», знаком «Почесний ветеран України», Почесними відзнаками Хмельницького міського голови. Активно працює в міській та обласній організації ветеранів, був занесений на обласну дошку Пошани. Радою ветеранів України Григорію Сергійовичу присвоєно звання «Почесний ветеран України».
Подання про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Хмельницького" Атаманюку Григорію Сергійовичу на розгляд спеціальної комісії внесла Хмельницька міська організація ветеранів України.

Свої думки та пропозиції хмельничани можуть висловити за адресою: 29000, м. Хмельницький, вул. Грушевського, № 53, контактний телефон (секретаря комісії): 65-12-64.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую