ye-logo.v1.2

Сфотографуй підозрілу родимку і отримай консультацію онкологів

Здоров'я 3598
onco-net.net
Фото: onco-net.net

Лікарі Національного інституту раку та Онкопортал ініціювали соціальний проект.

Вони пропонують усім охочим, в тому числі і хмельничанам, провести самообстеження шкірних покривів, виявити підозрілі родимки, сфотографувати і переслати знімки. Людей консультуватимуть провідні онкологи країни, зокрема завідувач відділенням пухлин шкіри та м'яких тканин Національного інституту раку, доктор медичних наук, Сергій Коровін. Усі знімки будуть уважно вивчені, а при потребі буде запропоновано індивідуальну консультацію.
Знімок слід відправляти за адресою [email protected]. Можна вказати свої дані, а можна відправити лист анонімно.
Меланома – одна із найбільш злоякісних пухлин. Хвороба, що виникає з маленької родимки, може перетворитися у велику біду, уразити інші органи і спричинити смерть. Але на ранніх стадіях меланома піддається лікуванню і відсоток одужання може сягати 95.
Найважливіша тривожна ознака розвитку меланоми – будь-які зміни розміру, форми або кольору новоутворення, які сталися за короткий період часу.
Ознаки, які мають насторожити: асиметрія родимки, одна сторона не схожа на іншу; нерівний край родимки; включення ділянок червоного, коричневого, синього або білого кольору; діаметр більше шести міліметрів; піднесеність пухлини над навколишньою шкірою.
“Вся процедура займе у вас не більше години, але вона може вартувати цілого життя. І найголовніше, пам’ятайте: ви робите це не для того, щоб виявити у себе хворобу, а щоб переконатися, що її немає, і спокійно жити далі”, – наголошують організатори акції.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую