ye-logo.v1.2

У Старокостянтинові відкрили меморіальну дошку на честь героя Небесної сотні

Євромайдан 5941
пресс-служба облради
Фото: пресс-служба облради

Пам’ять активного учасника Євромайдану, голови Старокостянтинівської міської ВО «Свобода», вчителя-методиста Старокостянтинівської гімназії Сергія Бондарчука вшанували 10 червня.

Взяти участь у мітингу пам’яті та відкрити меморіальну дошку приїхали голова Хмельницької обласної ради Іван Гончар, народний депутат України Ігор Сабій, перший заступник голови Хмельницької ОДА Олександр Симчишин та Старокостянтинівський міський голова Микола Мельничук.
«Слава Україні! Слава Нації! Україна понад усе!» — з такими гаслами хлопці з Небесної сотні йшли проти диктаторського режиму, йшли беззбройні, з саморобними щитами. З ними йшов і Сергій Бондарчук. Це людина глибокої та щирої душі, яка з Україною в серці йшла боронити нас, українців, свою родину, рідну Україну. Він завжди говорив, що рано чи пізно ми збудуємо дійсно Українську державу, яка буде в душі у кожного українця. Подвиг Небесної сотні доводить нам, що ми повинні пам’ятати своїх героїв, свою історію — тоді буде дійсно квітуче і незалежне майбутнє нашої держави, яку поважатимуть у всьому світі. Незважаючи на зовнішню загрозу російського «сусіда», ми є нацією сильнішою духовно і морально. І ми переможемо та побудуємо саме ту Українську державу, яку ми воліємо бачити — могутню не лише за зовнішнім вмістом, а й за зовнішньою суттю, яка забезпечила би гідне місце нашому народу в Європі і світі. Українською символікою та гаслами ми повинні прославляти націю, свою державу, поважати тих побратимів, які віддали своє життя за Україну та її за незалежність. Вічна пам’ять Героям!», — сказав у своєму виступі голова обласної ради Іван Гончар.


Присутня на мітингу дружина Сергія Бондарчука Тетяна дякувала усім за вшанування пам’яті її коханого чоловіка, який для неї був цілим світом: чоловіком, другом, однодумцем, соратником.... За її словами, Сергій Михайлович понад усе любив свою державу, боровся за її волю і суверенітет, він жив ідеєю українського націоналізму, виношував цю ідею у своєму серці й хотів бачити нашу Україну справді українською, демократичною європейською країною.


Як акцентували учасники заходу, Сергій Бондарчук, незважаючи на скромність, був людиною щасливою та успішною. У нього було все, що потрібно людині: сім’я, улюблена професія, спілкування з дітьми й колегами. Він передавав своїм вихованцям не лише знання, а й погляди щодо ситуації в Україні. Коли держава опинилася у небезпеці, Сергій Бондарчук вважав за святе першим стати на боротьбу за її незалежність.


Того ж дня меморіальну дошку героя Небесної сотні Сергія Бондарчука відкрили й на будинку, в якому Сергій Михайлович прожив 33 роки. Вулиця, на якій знаходиться будинок, згідно із рішенням Старокостянтинівської міської ради відтепер носитиме ім’я Героя Сергія Бондарчука. Також Сергію Михайловичу посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин міста Старокостянтинів».


Довідка:
Бондарчук Сергій Михайлович народився у 1961 році в селі Губин Старокостянтинівського району в сім'ї інтелігентів. Вищу освіту здобув у Кам’янець-Подільському педагогічному інституті. З 1997 року викладав фізику у Старокостянтинівській гімназії. Вчитель вищої кваліфікаційної категорії, вчитель-методист, переможець міського та учасник обласного етапів конкурсу «Вчитель року-2013» у номінації «Фізика», координатор Всеукраїнського фізичного конкурсу «Левеня» у місті Старокостянтинів.
Захоплювався історією України, багато читав, був надзвичайно ерудованою людиною. Член «Просвіти».
Був членом виконавчого комітету Старокостянтинівської міської ради, членом ради сприяння розвитку освіти міста Старокостянтинів.
З 2005 по 2009 рік очолював міську організацію Конгресу українських націоналістів. З 19 червня 2009 року очолював Старокостянтинівську міську організацію ВО «Свобода», був помічником-консультантом народного депутата України.
Пов'язав своє життя з Українським Козацтвом. Курінний Українського Козацтва. Нагороджений посмертно Козацьким Хрестом
«За козацьку мужність на Майдані».

Підготовлено за матеріалами Хмельницької обласної ради. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую