ye-logo.v1.2

Донські «казаки» захопили у заручники п'ятьох хмельницьких військових (ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

Суспільство 8088

Армійці підозрюють, що хмельничан «здала» місцева міліція.

«Казаки»Всевеликого Війська Донського захопили у заручники п'ятьох військовослужбовців Хмельницького зонального відділу військової служби правопорядку, які зійшли з потягу у Дебальцево. Хмельничан разом із ще п'ятьма полтачавнами направили у Донецьку область для посилення охорони військових складів. По прибуттю на вокзал їхні документи перевірила патрульно-постова служба, а через п'ятнадцять хвилин за ними прийшло близько 50 «казаків». У полоні наразі п'ятеро хмельничан, стільки ж з Полтави та представник місцевої військової частини.

«Для завдань по охороні військових об'єктів були направлені п'ять військовослужбовців Хмельницького зонального відділу. Вони доїхали потягом до станції Дебальцево і там були захоплені донськими казаками. За нашою інформацією, вони утримуються у місці Перевальськ. Умови утримання — нормальні, фізичне насильство до них не застосовується, наразі ведуться перемовини щодо їх звільнення», — запевнив начальник Хмельницького зонального відділу військової служби правопорядку полковник Іван Бугай. Наші військові не повинні були брати участі у бойових діях. Їх відправляли лише для охорони військових об'єктів. «Казаки» ніяких грошей не вимагають за полонених — лише хочуть, аби хмельничан повернули до військової частини постійного дислокування, тобто у Хмельницький.

Тим часом керівництво зонального відділу військової служби правопорядку підозрює, що саме міліція Дебальцева «здала» наших солдат «казакам».

«Механізм їхнього затримання невідомий. Знаю, що на станції Дебальцево їх зустрічали представники військової частини, де вони повинні були виконувати завдання. Місцеві міліціонери перевірили паспорти у наших солдат, — розповідає Іван Бугай. — Можливо, та міліція на якихось умовах співпрацює із „казаками”, адже ці „казаки” 14 травня взяли під свою охорону Дебальцево. А після того, як у наших військових перевірили документи, через 15 хвилин з'явилися „казаки”».

Військові не чинили опору, адже «сепаратисти» були озброєні. Сім'ї хмельницьких військових не одразу дізналися про полон їхніх рідних. Лише після того як їм почали приходити смс-повідомлення.

«Мені взагалі розповіли, що чоловік їде у Васильків у навчальний центр. Перед цим кудись їздили, то сказали, що у Яворівськ відправляли. Нічого не знала, поки не почали приходити смс-ки з текстом „У мене все добре” з невідомого номера, — обурюється дружина одного із полонених солдатів Людмила Ємець. — Уваги на це не звертали, аж поки вчора, 10 червня, не взнали, що вони у полоні. Смс-ки приходять, але поговорити з чоловіком не можна, а звідки я знаю, що то він їх надсилає?»

Наразі представники Генерального штабу Збройних сил України проводять перемовини із донськими «казаками». За останньою інформацією, сепаратисти готові відпустити двох затриманих.

«До ранку четверга будуть звільнені два полтавських військовослужбовця. Це означає, що процес пішов і він позитивний», — заспокоїв рідних полонених Іван Бугай.

Хмельничани, яких утримують у полоні:

Хомяк Віктор Іванович (36 років, сержант, виховує чотирнадцятирічну доньку);

Дорофеєв Олександр Вікторович (34 роки, рядовий, виховує десятирічного сина);

Ємець Василь Михайлович (прапорщик);

Афонін Олег Вікторович (26 років, сержант);

Брига Ярослав Вікторович (42 роки, сержант, виховує трьох дітей: синів віком один рік, сімнадцять років та семирічну доньку). 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую