ye-logo.v1.2

Прокуратура попередила махінації з землею на суму 22 мільйони гривень

Офіціоз 2857
segodnya.ua
Фото: segodnya.ua

Підприємливі «орендарі» намагалися взяти у користування понад 1000 гектарів землі.

За даними прокуратури Хмельниччини, головне управління Держземагентства в області надало дозвіл громадянину на розроблення проектів землеустрою щодо відведення в оренду більше 1000 гектарів земель на території Хмельницького і Ярмолинецького районів для ведення фермерського господарства. Прокуратура «побачила» порушення і подала до суду. Окружний адміністративний суд позов задовільнив.
«Ці накази видано з порушенням законодавства, повідомив начальник управління представництва захисту інтересів громадян та держави в суді прокуратури області Андрій Гаврилик. Насамперед тому, що земельні ділянки, які підлягали передачі в оренду, розміщені не одним масивом. Особа, яка нібито мала намір займатися фермерським господарством, не змогла обґрунтувати необхідність отримання такої великої площі землі і не володіла необхідною для її обробітку сільгосптехнікою».
Він зазначив, що як з’ясувала прокуратура, насправді вказану землю планувало обробляти одне із сільгосппідприємств, на якому громадянин-«орендар» працює агрономом. Таким чином агропідприємство намагалось протиправно отримати у користування земельні ділянки без проведення передбаченого законом аукціону.
Завдяки реагуванню прокуратури вдалось попередити незаконне надання в оренду понад тисячі гектарів земель вартістю більше 22 мільйонів гривень.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую