ye-logo.v1.2

Мешканців Південно-Західного мікрорайону запрошують на “дворові” зустрічі

Суспільство 2380
надане організаторами
Фото: надане організаторами

21 та 22 червня хмельничани зможуть обговорити проблеми району та насолодитися мистецтвом.

Хмельницький Вуличний Університет пропонує мешканцям Південно-Західного мікрорайону та небайдужим хмельничанам долучитися до проекту «Citizens Meetings», під час якого відбудеться обговорення соціальних та культурних проблем мікрорайону.
Протягом літа заплановано кілька зустрічей, перші з яких відбудуться у ці вихідні, 21 та 22 червня, на літньому майданчику за адресою: вулиця Інститутська, 19/3 (дитячий садочок №26 «Кульбабка»).


В рамках перших зустрічей відбудеться: презентація проекту «Проблемна мапа мікрорайону», акустичний концерт та кінопоказ, а також зустріч на тему «Правовий самозахист», під час якої присутні дізнаються, яким чином контролювати владу, захищати трудові права та права на мирні збори громадян. Зустріч вестиме громадський активіст Віталій Дудін експерт Центру соціальних та трудових досліджень.
«Мікрорайон це не лише спальня міста, але й кухня, столова, кімната відпочинку й, звісно, дитяча кімната. Однак можновладці згадують про мікрорайони міста неохоче, там часто є проблеми із районними дитсадками або поліклініками, не кажучи вже про стан під'їздів, двориків, дитячих майданчиків та інше, розповідає організатор проекту Денис Панкратов. З іншого боку, коли ми намагались зібратися спільнотою будинку, двору, кварталу або робочим колективом й вирішити конкретну проблему, принаймні, ініціювати вирішення? Євромайдан показав, що у нас, громадян, є багато спільних проблем, які ми можемо й повинні вирішувати не поодинці, а спільно, починаючи із колективного звернення до органів влади й закінчуючи акціями протесту».
В рамках проекту також знімається документальний фільм, у якому мешканці Південного Заходу розповідають про переваги і недоліки свого мікрорайону. Презентація фільму запланована на останню зустріч проекту «Citizens Meetings».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую