ye-logo.v1.2

В Іспанію – по новизну, враження та натхнення

Туризм 3482
з архіву
Фото: з архіву

Ті хмельничани, які вже спробували відпочинок у Туреччині, Єгипті, Болгарії тощо, сьогодні спрямовують свої погляди на щось нове, незвідане. Однією з таких нових є подорож на літні вакації до Іспанії, країни солодкого вина, ласкавого сонця, величних гір та шалених геніїв.

«Іспанія входить в п’ятірку країн пляжного відпочинку, які сьогодні популярні найбільше, – розповідає директор туристичної агенції «Перфект трепел» Владислав Кавецький. – Хоча, цікава ця країна не лише пляжами, а й екскурсіями (і не лише до Барселони, а й до Мадриду, Салоу, на гору Монсеррат). Найпопулярніші місця, які потрібно обов’язково побачити в Іспанії, це Коста-Брава, Коста-Дорада».
Вартість відпочинку зараз – 300–350 євро з людини, навіть в сезон за готель «три зірки», якщо є віза або якщо це «гаряча путівка» і з візою ви також встигаєте. У липні-серпні ціна зростає до 400–450 доларів, але за такі гроші, можливо, готель буде кращий. Не факт, що він матиме більше зірок, але, як варіант, він може розташовуватися на кращому курорті і ближче до пляжу. На відміну від звичних Туреччини та Єгипту, в Іспанії не настільки поширене харчування за принципом «все включено», але, в принципі, воно є. І є певна категорія туристів, які обираються саме таку пропозицію.
Іспанія – візова країна. Віза разом з консульським збором коштує 65 євро, причому у всіх операторів. Пакет документів, необхідних для поїздки до Іспанії, суттєво не відрізняється від будь-якої іншої країни Шенгенської угоди, фінансові документи: довідка з місця роботи, якщо ви підприємець – довідки з податкової та з банку про наявність рахунку, перекладені на англійську або іспанську мову.
Раніше їхати у цю країну боялися через складнощі з візами, зараз все стало набагато простіше: візу можуть поставити навіть у чистий паспорт, достатньо лише правильно підготувати документи.
Загалом в останні роки Іспанія набуває популярності за рахунок лояльної цінової політики навіть не зважаючи на те, що розташована вона досить далеко від України, тобто летіти доведеться трохи довше.
Однією з рис Іспанії, яка відрізняє її від інших країн, є те, що більшість готелів – міські, тобто вони мають не дуже великі території і розташовані не на окремому курорті, а в межах населених пунктів.
Що спробувати в Іспанії? Хамон серрано – окіст, висушений на гірському повітрі, кесо манчего (сир ламанчеський), запечені іспанські креветки (тигрові, королівські, карабінери тощо) та інші морепродукти, паелья (іншими словами, плов з морепродуктами та куркою), пончики чуррос. Щодо цін у кафе та ресторанах, то вони є на будь-який гаманець. А для любителів фаст-фуду є МакДональдс та Бургер Кінг.
Відпочити в Іспанії можна не лише на материковій частині, а й на островах, таких як Тенеріфе та Гранд-Канарія (які входять до складу Канарського архіпелагу), а також Майорка. Любителі активного відпочинку можуть податися на Ібіцу – потусуватися в клубах та послухати відомих ді-джеїв.
Ще одне з популярних місць Іспанії – великий парк атракціонів, розташований у Порт Авентурі. Парк розділений на шість тематичних зон, кожна з яких представляє одну з історичних цивілізацій, достовірно відтворюючи характерні кожній культурі риси. Все це сприяє повному зануренню в інші «світи».
«Підсумовуючи, можна зробити висновок, – каже пан Владислав, – що Іспанія цікава ціною, новизною, різноплановістю відпочинку (на материку та на островах), плюс, відпочиваючи, можна проїхатися екскурсією через всю країну».
А ще Іспанія приваблює шопінгом, адже багато відомих світових марок належать саме іспанцям. Крім того, привезти додому можна не лише одяг, а й продукти: той самий хамон, оливкову олію, вино, чорізо (пікантну свину ковбасу), набори для приготування паельї (якщо хочете навчитися, або вже вмієте її готувати).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую