ye-logo.v1.2

Здоровий спосіб життя: корисно і... модно

Суспільство 2346
Дмитра Скрипника
Фото: Дмитра Скрипника

Попри стереотип, що фізичні навантаження – це складно і нудно, вони можуть принести не лише користь, а й задоволення, покращити настрій та навіть підняти самооцінку.

 Сьогодні здоровий спосіб життя це не лише можливість гарно почуватися і виглядати, а й модна тенденція. Досягти гарної форми можна за допомогою різноманітних видів тренувань.
«Здоровий спосіб життя включає у себе правильне харчування, повноцінний шестивосьмигодинний сон і фізичну активність. Це може бути елементарна гімнастика, пробіжки, їзда на велосипеді, розповідає інструктор групових і персональних програм з фітнесу спортклубу “Evolution” Віталій Безносюк. Можна приділити тренуванням більше уваги, пішовши у спортклуб».
Обрати фітнес кожен може залежно від вподобань та рівня підготовки. По-перше, це напрямок «Mind & Body» (розум і тіло), що спрямований на гармонізацію душі і тіла і включає у себе йогу, пілатес, паверстрейтчінг (гнучкість+сила) тощо. По-друге, це тренування підвищеної інтенсивності, зокрема, аеробіка та степ-аеробіка. По-третє, це силові класи і функціональний тренінг, покликані проробляти усі групи м'язів, від великих до дрібних. Ще один цікавий і досить новий напрямок — «cross fit» для розвитку десяти вмінь: витривалості, міцності, балансу, швидкості тощо.
«Хороший танцювальний напрям зумба. Вона дуже енерговитратна, за одне тренування можна спалити 700-900 кілокалорій, причому завдяки танцю, а не тяганню штанги чи гантелей. До того ж зумба спрямована на покращення психоемоційного стану людини, розповідає Віталій. За місяць тренувань замкнені і закомплексовані люди перетворюються на розкутих та відкритих для спілкування».
Незабаром в «Evolution» відкриється група з популярного нині воркауту, який передбачає роботу з вагою власного тіла на турніках, брусах, перекладині тощо. До речі, скоро хмельничани зможуть познайомитися із основоположником воркауту в Україні Денисом Мініним. Він приїде у наше місто 28 червня на фестиваль «Greenfest». У подальших планах «Evolution» об'єднати різні спортивні клуби навколо однієї ідеї: створення на міському пляжі повноцінного майданчика для воркауту, щоб залучити до вуличного спорту якомога більше молоді.
«Ведучи здоровий спосіб життя, людина виглядиме краще, ніж може уявити. Головне не лінуватися і працювати над собою. А розповіді про те, що у вас погана спадковість чи слабка розтяжка від природи це лише відмовки, запевняє тренер. До речі, прості розтяжки не тільки допомагають відновити еластичність м'язів і зв'язок, але й дозволяють збільшити рухливість суглобів, покращити кровообіг, метаболізм, а отже, і омолодити весь організм. У результаті людина може прожити довше, краще і веселіше!»
Тренер радить на останок: дбаючи про тіло, не забувайте й про психіку. Потрібно хоча б сто разів на день посміхатися, спілкуватися з позитивними людьми, відвідувати заходи, що розвивають вас як інтелектуально, так і духовно. І ще: прищеплюйте своїм дітям любов до активного життя змалечку, грайте з ними у м'яч, хованки та інші рухливі ігри, віддавайте на тхеквондо чи танці.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую